Debi Düstü, Balikçilar Solugu Kizilirmak'ta Aldi

Sivas’tan dogarak Karadeniz’e dökülen Kizilirmak’ta su seviyesi düstü. Su seviyesinin düsüsünü firsat bilen balikçilar, solugu irmak kenarinda aldi.

Debi Düstü, Balikçilar Solugu Kizilirmak'ta Aldi
Sivas’in Imranli ilçesinde bulunan Kizildag’dan dogan ve Karadeniz’e dökülen Kizilirmak’ta su seviyesi gözle görülür sekilde düstü. Bin 355 kilometre mesafe kat eden ve Türkiye’nin en uzun nehri olan Kizilirmak, son günlerde olta balikçilarinin gözde mekâni oldu. Su seviyesinin düsüsünü firsat bilerek Kizilirmak’a akin eden balikçilar oltalariyla balik tutmaya çalisti.

Sivas’a misafir olarak geldigini ifade eden Mustafa Yildiz, “Türkiye’nin en uzun nehrine geldim, Kizilirmak’a. Buradan doguyor, bir ucu da Samsun’da. Kizilirmak’ta su seviyesi düstü suanda. Balik yok su anda. Bizde vakit geçiriyoruz böyle” dedi.

Su seviyesi düstü, balik azaldi

10 gün öncesine kadar baligin bol oldugunu ifade eden Ahmet Arslan, “Yagmurdan sonra su biraz yükseldi. Daha sonra debi düstü. Yagmur yagmadan önce balik tutusu iyi oluyordu. Suanda balik yok, gelip gidiyoruz. Geleli yaklasik 2 saat oldu, oltalarda hiç ses soluk yok. 3 tane olta attim. Hiçbir tane balik alamadim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA