Vali Musa Isin Açiklamasi 'Kütahya, Her Geçen Günden Daha Iyi Bir Konumda Olacaktir'

Kütahya Valisi Musa Isin, Kütahya’nin, devletin verdigi imkanlar ve mali destekler nispetinde, 2023 yilinda egitimde, saglikta, tarimda, tarihi dokunun korunmasinda önemli yatirimlar yaptigini ifade etti.

Vali Musa Isin Açiklamasi 'Kütahya, Her Geçen Günden Daha Iyi Bir Konumda Olacaktir'
IHA’ya konusan Vali Isin, 2023 yilinda devletin yatirimlar için Kütahya’ya ayirdigi 9 milyar Türk Lirasindan 5 buçuk milyar Türk Lirasinin harcandigini belirtti.

Vali Isin, ”Yatirimlar devam ettigi müddetçe geriye kalan parayi da hak edis olarak yatirimcilarimiza daha dogrusu mükelleflerimize ödemelerimiz devam edecektir. Hizmetler her alanda aksamadan devam etmistir. Türkiye büyük bir deprem yasamis olmasina ragmen cari harcamalarda ve yatirimlarda herhangi bir aksama meydana gelmemistir. Bu da devletimizin gücünü ve kudretini göstermektedir. Insallah 2024 yilinda hem tarimda hem sanayide hem egitimde hem saglikta hem tarihi dokunun korunmasinda ve gelistirilmesinde çok daha büyük hizmetler yapacagimiza inaniyoruz ve bu konuda hazirliklarimizi yapiyoruz, projelerimizi hazirliyoruz. Insallah Kütahya her geçen günden daha iyi bir konumda olacaktir ve Insallah kabugunu kirarak gelecege matuf olarak yoluna devam edecektir. Ben 2024 yilinin ülkemiz için milletimiz için Kütahya’miz için hayirlara vesile olmasini daha dogrusu hayirli isler olmasini Cenab-i Hak’tan niyaz ediyorum. Bütün Kütahyali hemserilerimize saglik, esenlik ve mutluluklar dilerim. Hepsine saglikli ve uzun ömürler dilerim, buradan hepsinin yeni yilini tebrik ediyorum” dedi.



“Kütahya’nin gelecegi son derece parlaktir”

Kütahya’nin geleceginin son derece parlak oldugunu söyleyen Vali Isin, "Herhangi bir karamsarliga gerek yoktur. 2024 yilinda yeni Organize Sanayi Bölgeleri ilave edilecektir. Zafer Organize Sanayi Bölgesi Insallah faaliyete geçecektir. Sera Organize Tarim Bölgesi Simav’da faaliyete geçecektir. Yine diger Organize Sanayi Bölgelerinin genisleme temayülleri söz konusudur. Tarihi dokumuzu koruyacagiz. Tarihi eserlerimizin restorasyonunu Insallah baslatiyoruz, 2024 yilinda bütün tarihi eserlerimizin envanterini çikarttik. Camilerimiz, türbelerimiz, hamamlarimiz ve benzeri tarihi degerlerimizi, eserlerimizi restore edecegiz onlari tekrar Insallah ecdadimiza yakisir bize de yarasir bir sekilde onlari topluma kazandiracagiz. Büyük bir potansiyele sahibiz. Her ne kadar kösede kiyida kaldik denilse de Kütahya mevcut konum itibariyle her yere limanlara, büyük sehirlere, ticaret merkezlerine 2 buçuk 3 saat mesafesindedir ve bu da önemli bir avantajdir” diye konustu.



“Kütahya inanilmaz derecede bir potansiyele sahiptir”

Kütahya’nin inanilmaz derecede bir potansiyele sahip olduguna dikkat çeken Vali Musa Isin,” Tarim açisindan da projelerimiz vardir, Insallah vatandaslarimiz ragbet ederlerse Organize Hayvan Bölgesi kuruyoruz. Aynen Organize Sanayi Bölgelerinde oldugu gibi hayvan bölgesi kuruyoruz. Alternatifler üzerine çalisiyoruz yer itibariyle. Burada da modern, hijyenik, steril ortamda hayvanciligin tesviki ve yapilmasi için bu çalismalari yürütüyoruz. Insallah burada da büyük bir mesafe kat edecegiz. Yine tarimda farkli projelerimiz vardir. Tarimsal alanda onlari Insallah hayata geçirecegiz. Kütahya’da planli tarim uygulamasi baslatacagiz. Bu konuda çalismalarimizi bitirdik. Bundan sonrada nerede ve nasil, ne kadar ekilecek ya da dikilecek, ürünlerin tespiti daha kolaydir. Her köyümüzde her alanda hangi meyve ya da hangi sebze yetistirilecegine dair Tarim Müdürlügümüz çalismalarini bitirdi. Bundan sonra Kütahya’da bilime dayali bir tarim uygulamasi olacaktir. Bu konudaki çalismalarimiz bitti. Yeter ki vatandaslarimiz bu konuda gayret göstersinler. Onlari gayrete getirecek projelerimizde vardir. Hibe türü uygulamalar vardir. Tarim Bakanliginin yine uzun vadeye dayali olarak destekleri söz konusudur. Organize Sanayi Bölgelerimiz yine inkisaf halindedir. Dolayisiyla Kütahya’mizda önemli hizmetler hem sanayi alaninda hem tarim alaninda Insallah güzel hizmetler sunulacaktir” seklinde konustu.



Aizonai Antik Kentinin tanitimi için daha büyük bir gayret gösterecegiz”

Vali Isin, ”Aizonai Antik Kentiyle ilgili Insallah 2024’te su an orada bir ekibimiz çalismaktadir. Oraya ilaveler yapacagiz. Oranin tanitimi için daha büyük bir gayret gösterecegiz. Dolayisiyla Aizonai Antik Kenti’de hem Türkiye’nin gündeminde hatta dünya gündemine Insallah getirecegiz. Aizonai’de yapilan kazilarla ilgili hem ulusal basinda hem uluslararasi basinda bu sene sizlerin de gayretiyle IHA’nin gayretleriyle de tanitimina destek oldu. Bu konuda güzel haberler hem ulusal hem uluslararasi medyada yer aldi. Bu da bizim için önemli bir ivmedir. Insallah Kütahya’miz kurulus ve kurtulus sehri olarak sahip oldugu unvanini layikiyla ileri merhalelere tasiyacaktir “ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA