Dürüstlük, Dogruluk Ve Degerler Anlatildi

Düzce Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Egitimi, Uygulama ve Arastirma Merkezi “Farkli Açilardan Degerler ve Dini Degerler Sergisi” baslikli panel ve sergi düzenledi.

Dürüstlük, Dogruluk Ve Degerler Anlatildi
Atatürk Egitim ve Kültür Merkezi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda düzenlenen panelin açilis konusmasini yapan Düzce Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Egitimi, Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hamza Aktas, Farkli Açilardan Degerler ve Dini Degerler Sergisinde 100’den fazla proje oldugunu söyleyerek, bu projelerde ilkokul 3. siniftan ortaokul son sinifa kadar ögrencilerin çalismalari yer aldigini ifade eti.

Çocuk ve Gençlik Egitimi, Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hamza Aktas’in yönetiminde yapilan panelde; Ilahiyat Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Bayraktar “Dogruluk ve Dürüstlük” konusu hakkinda bilgi verirken, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mustafa Koç ise “Manevi Degerler” basligi altinda katilimcilari bilgilendirdi.

Panelin ilk sunumunu yapan Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mustafa Koç, deger kazanmanin önemine deginerek, çocuklarin büyüklerini izleyerek deger kazanimlari edindiklerini vurguladi. Çocuklarin ne söylendigine degil ne yapildigina ve davranislara bakarak ögrenimini gerçeklestirdiginin altini çizen Prof. Dr. Koç, bilinen ve ögrenilen degerlerin de davranisa dönüsmesi gerektigini söyledi.



Deger anlayisi içerisinde adaletin de oldugunu söyleyen Mustafa Koç, sevgide, merhamette ve diger bütün uygulamalarda adil olunmasi gerektiginin altini çizdi. Üniversite gençleri arasinda yapilan bir arastirmayi katilimcilarla paylasan Prof. Dr. Mustafa Koç, gençlerin kendini gelistirmesi gerektigini, zaman yönetimi, kendini denetleyebilme, kendine güven, evrensel degerler gibi benzeri konularin önemsenmesi tavsiyesinde bulundu.

Düzce Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Bayraktar ise yaptigi sunumda; dogruluk ve dürüstlügün iç içe geçmis kavramlar oldugunu ifade ederek, dogrulugun göstergesi olarak kalbin ve varilacak hedefin ayni yönde olmasi oldugunu söyledi.

Dogrulugun olmadigi yerde ahlaksizligin, hirsizligin artacagini söyleyen Bayraktar, toplumda rol model olan anne-babalarin, ögretmenlerin, din görevlilerin dogru ve dürüst olmalari gerektiginin altini çizdi.

Dogrulugun içsellestirilmesi gerektigini, bu ahlaki davranisin ekseriye yüzeysel kaldigini ifade eden Prof. Dr. Faruk Bayraktar, Kur’an-Kerim’de dogruluktan ayrilanlarin cezalandirilacaklari, dogruluktan ayrilmayanlarin ise mükafatlandirilacaklarinin yazdigini söyledi.

Güzel, hos ve dogru sözlü olunmasi gerektigini vurgulayan Bayraktar, kisilerin söylemleri ile eylemlerinin de birbiriyle uyumlu olmasi gerektiginin altini çizdi.

Panel, tesekkür belgesi takdimi ve hatira fotografi çekimi ile son buldu.

Panel sonrasi açilisi yapilan “Farkli Açilardan Degerler ve Dini Degerler Sergisi” gezildi.
Kaynak: İHA