Melikgazi'den 5 Yilda 270 Park Ve 3 Milyon Metrekare Yesil Alan

Vatandaslarin ihtiyaçlarini karsilamanin yani sira; sosyal ve psikolojik açidan da yasamlarini güzellestirmeyi hedefleyen Melikgazi Belediyesi, 5 yilda ilçeye 270 yeni park kazandirirken 3 milyon metrekare de yesil alan kazandirdi.

Melikgazi'den 5 Yilda 270 Park Ve 3 Milyon Metrekare Yesil Alan
2019 yilindan bu yana hem yeni park yapan hem de eskiyen parklari yenileyen Melikgazi Belediyesi, ilçedeki yesil alan sayisini artirdi. Yeni yesil alanlarla halkin eglence, dinlenme ve spor yapma alani karsilanirken hem de ilçenin güzellesmesine de katki saglandi.

Melikgazi Belediyesi olarak her yas ve kesimden insanin faydalanacagi projelere imza attiklarini ifade eden Melikgazi Belediye Baskani Doç. Dr. Mustafa Palancioglu, "Melikgazi Belediyesi olarak isimiz de gücümüz de hizmet. Rutin belediyecilik hizmetlerimiz disinda yepyeni projelerimizle ilçemizi gelistiriyor, egitimden kültüre, spordan sosyal faaliyetlere kadar vatandaslarimiza birçok alanda hizmet veriyoruz. Melikgazi’mize kazandirdigimiz birçok projeden biri de ilçemize yeni parklar kazandirmak ve mevcut parklarimizi revize etmek oldu. Yeni parklarimizda kültürel etkinliklerle, sportif faaliyetlerle sosyal hayat canlandirilirken, prestij parklarla Melikgazi’mizin çehresi daha da güzellestirildi. Ilçede tüm mahallelerimizde temali, yeni nesil oyun gruplu, 7’den 70’e herkese hitap eden parklar insa ettik. Oyun alanlari çocuklarin fiziksel ve zihinsel gelismelerine katkida bulunur. Çocuklarimiz parklarda doya doya oynasin diye park olmayan mahallelerimizde yeni parklar yaptik” dedi.

“Daha canli, modern ve yesili ile nefes alan bir Melikgazi”

Ailelerin gezip nefes alabilecegi, esleri ile bulusabilecegi, spor etkinliklerini gerçeklestirirken çocuklarin da oyun oynayip keyifli vakit geçirebilecekleri parklarin sayisini 5 yil içinde artirdiklarini söyleyen Baskan Palancioglu, "Melikgazi’mizin dogal zenginliklerini de yesil alani artirma hedefimizi gerçeklestirdik. Parklar ve yesil alanlar bilinen bütün özelliklerinin yaninda ayni zamanda sosyal olarak da büyük bir ihtiyaci karsiliyor. Bizler de Melikgazi Belediyesi olarak bu farkindalikla göreve geldigimiz 2019 yilindan bugüne 270 parkimizin yapimini tamamladik, 3 milyon metrekare yesil alan kazandirdik. Daha canli, modern ve yesili ile nefes alan bir Melikgazi için tüm imkânlarimizi seferber etmeye devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA