ABD'den Irak Ve Suriye'de Operasyon Sinyali

ABD Baskani Joe Biden, Kongre’ye yazdigi mektupta Irak ve Suriye’deki ABD üslerine düzenlenen saldirilara deginerek, "ABD, daha fazla tehdit ya da saldiri olmasi durumunda gerekli ve uygun sekilde daha ileri adimlar atmaya hazirdir" dedi.

ABD'den Irak Ve Suriye'de Operasyon Sinyali
Irak ve Suriye’deki ABD üslerine yönelik saldirilari devam ederken, ABD Baskani Joe Biden, söz konusu ülkelerdeki üslerini korumak için operasyon yapabileceginin sinyalini verdi. Biden Kongre’ye yazdigi mektupta, Iran yanlisi milis gruplarinin Irak ve Suriye’de ABD personeline ve tesislerine yönelik bir dizi saldiri gerçeklestirdigini hatirlatarak, “Bu saldirilar ABD personelinin yaralanmasina yol açmis ve hem ABD personelinin hem de ABD kuvvetleriyle birlikte görev yapan koalisyon güçlerinin hayatlarini ciddi bir tehdit altina sokmustur” dedi.

Biden emri dogrultusunda ABD ordusunun Irak ve Suriye’de söz konusu milis gruplarina karsi saldirilar düzenledigini belirttigi mektubunda, “Saldirilarin amaci ABD’ye ve ortaklarimiza karsi devam etmekte olan bir dizi saldiriyi etkisiz hale getirmek ve Iran’i ve Iran destekli milis gruplarini ABD personeline ve tesislerine karsi yeni saldirilar düzenlemekten veya bu saldirilari desteklemekten caydirmakti” dedi.

Biden, saldirilarin anayasal çerçevede uluslararasi hukuka uygun olarak ve ABD’nin dogal mesru müdafaa hakki kullanilarak gerçeklestirildigini aktardigi mektubunda, "ABD, daha fazla tehdit ya da saldiri olmasi durumunda gerekli ve uygun sekilde daha ileri adimlar atmaya hazirdir" dedi.



Gazze’deki savas sonrasi ABD üslerine saldirilar artti

Israil’in 7 Ekim’de Gazze Seridi’ne saldirilarinin baslamasinin ardindan Irak ve Suriye’de ABD öncülügündeki uluslararasi koalisyon güçlerinin bulundugu üslere yönelik saldirilar artmaya basladi.

Saldirilarin çogunu Iran yanlisi Sii milis gruplarin çatisi altinda toplandigi "Irak Islami Direnisi" adli grup üstlenmisti.
Kaynak: İHA