Serap Bor Davasinda Karar Açiklamasi Azmettirici Babaya Müebbet, Annesini Öldüren Çocuga 38 Yil 6 Ay Hapis Cezasi

Eskisehir’de pompali tüfekle annesini öldüren, 3 komsusunu da yaralayan 15 yasindaki çocugun ve azmettiricisi oldugu iddia edilen babasinin yargilandigi mahkemede karar açiklandi. Azmettirici baba müebbet, cinayeti isleyen çocuk ise 38 yil 6 ay hapis cezasina çarptirildi.

Serap Bor Davasinda Karar Açiklamasi Azmettirici Babaya Müebbet, Annesini Öldüren Çocuga 38 Yil 6 Ay Hapis Cezasi
Geçtigimiz yil mayis ayinda Tepebasi ilçesi Fevziçakmak Mahallesi Ertorun Sokak’ta meydana gelen olayda 15 yasindaki I.A., annesi Serap Bor’u pompali tüfekle vurarak öldürdü, 3 komsusunu da yaraladi. Olayin ardindan Il Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi Gasp ve Cinayet Büro Amirligi ekiplerince baslatilan çalismalar sonucu annesini öldüren I.A. ve azmettiricisi oldugu iddia edilen babasi Erkan A. yakalanarak gözaltina alindi. Islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen baba ve oglu tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Babaya müebbet ogluna 38 yil 6 ay hapis cezasi verildi

Eskisehir 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen davanin karar durusmasi bugün görüldü.

Çocuk yasta sanik bulunmasindan dolayi kapali gerçeklestirilen davada 15 yasindaki tutuklu sanik I.A. tutuklu bulundugu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi.

Tutuklu yargilanan baba Erkan A. ile öldürülen Serap Bor’un avukatlari ile yakinlari ise durusma salonunda hazir bulundu. Mahkeme heyeti, suça sürüklenen çocuk I.A.’ya ‘üstsoydan akrabayi öldürmek’ suçundan agirlastirilmis müebbet cezasi verdi. Sanik I.A.’nin küçük yasta olmasi sebebiyle cezasi 15 yila düsürüldü. Ayrica I.A., olay günü anneannesi ve 3 komsusunu yaraladigi gerekçesiyle 22 yil 6 ay hapis cezasina çarptirildi. Sanik I.A., iki suçtan toplamda 38 yil 6 ay hapis cezasi aldi. Baba Erkan A. ise azmettirici oldugu iddiasiyla yargilandigi davada müebbet hapis cezasina çarptirildi.

Durusma sonrasi maktul Serap Bor’un annesi Cennet Bor, gözyaslarini tutamayarak, “Kizimin kani yerde kalmadi” dedi.



“Çocugum bu gece rahat uyuyacak”

Gözyaslarini tutamayan anne Cennet Bor, karar sonrasi basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Olayin basinda genis yer bulmasi sebebiyle gazetecilere de tesekkür eden Bor, "Çocugum bu gece rahat uyuyacak. Allah hepinizden razi olsun. Serbest birakacaklar diye korkmustum, yavrum bu gece mezarinda rahat yatacak. ‘Insallah birakmazlar’ demistim. Baska bir sey diyemiyorum ama yavrum rahat edecek” dedi.



“Umarim bu karar bütün kadin cinayetleri için emsal olur”

Avukat Benian Dönder, “Kanunen verilebilecek en agir ceza verildi.

Umarim bu karar bütün kadin cinayetleri için bir emsal karar olur. Sonuçta bir annenin içi yaniyor, bugün bugün biraz olsun içi sogudu. Geçmis olsun dileklerimi sunuyorum, herkese tesekkür ediyorum. Emsal bir karar olacagi kanaatindeyiz, bu kararla insallah baska canlar yanmayacak” seklinde konustu.

Kaynak: İHA