Baskan Basdegirmen Açiklamasi 'Her Düstügümüzde Bir Avuç Toprakla Kalkiyoruz'

Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, çesitli sivil toplum kuruluslarinin bir araya gelerek olusturdugu Filistin Inisiyatifi Hareketi tarafindan Filistin’e destek amaçli Kaymakkapi Meydani’nda kurulan Gazze Nöbet Çadiri’ni ziyaret etti. Ziyarette Filistin’de hayatini kaybedenler ve tüm sehitlerimiz için dualar okundu.

Baskan Basdegirmen Açiklamasi 'Her Düstügümüzde Bir Avuç Toprakla Kalkiyoruz'
Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, Kaymakkapi Meydani’nda çesitli sivil toplum kuruluslarinin bir araya gelerek olusturdugu Filistin Inisiyatifi Hareketi tarafindan Filistin’e destek amaçli kurulan Gazze Nöbet Çadiri’ni ziyaret etti. Ziyarette konusan Baskan Basdegirmen, konusmasina Pençe Kilit operasyonlarinda sehit düsen 12 kahraman askerimiz için bassagligi dileklerinde bulunarak basladi.

Baskan Basdegirmen, “Rabbim tüm sehitlerimize rahmet eylesin. Mekanlari cennet olsun. Bu son olay bizleri derin bir üzüntüye bogdu. Terörü lanetliyoruz” dedi.

Öte yandan Baskan Basdegirmen, birlik ve beraberligin önemine deginerek, “Birlik ve beraberligimiz oldugu sürece, basimizda Cumhurbaskanimiz ve ekibi oldugu sürece bizi hiç kimse yere düsüremez. Bizler defalarca çelme yedik ama her düstügümüzde bir avuç toprakla kalkiyoruz. Rabbim bizleri korusun. Yeni bir yila baslayacagiz. Zararsiz, ziyansiz, afetsiz ve zorluksuz günleri Rabbim bizlere yasatmayi nasip etsin” dedi.



"Amacimiz zulmeden Israil’e ve dünyaya sesimizi duyurmak"

Kötülüklere ve zulme karsi tepkilerini dile getirmeye devam edeceklerine deginen Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, “Amacimiz zulmeden Israil’e ve dünyaya sesimizi duyurmak. Yürüyüsler yapiyoruz, fotograflar sergiliyoruz, konferanslar veriyoruz, bu sekildeki toplantilarla farkindaligi olusturmaya çalisiyoruz. Sesi çikmayanlar yüzünden o zalimler daha da güçleniyor. Ama hiç tahmin etmedigimiz ülkelerde bile bu zulme karsi binlerce insan sokaklara dökülebiliyor. Filistin bayragini hiç tanimayan, Filistin’i belki hiç duymayan birçok insan Filistin bayragiyla sokaklarda yürüyerek ‘bu zulme son verin’ diyerek çagrida bulunuyor. Bu tepkilerin dünyada sayisi arttikça etkisiz kalmasi mümkün degil. Insallah önümüzdeki günlerde bu zulüm bitecek. Daha sonra da hukuki süreçle bu islerin cezalandirmalarina geçilecek” ifadelerine yer verdi.

Isparta Filistin Inisiyatifi Hareketi Sekreteri ve Cihannüma Dernegi Baskan Yardimcisi Adnan Çelik, Gazze ile Isparta’nin kardes sehir olmasi yönünde bir talep oldugunu belirterek, konuyu Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’e iletti. Baskan Basdegirmen, tüm sivil toplum kuruluslarinin imzasi ile verilecek bir dilekçeyi Bakanlikla paylasabileceklerini söyledi.

Zulüm sona erdikten sonra Gazze’nin Türkiye’ye çok ihtiyaci olacagini belirten Baskan Basdegirmen, “Biz Isparta olarak belki bir okulunu yapariz. Belki bir camisini, bir saglik ocagini yapariz. Ama Gazze’nin 81 ilimize ve 922 ilçemize çok ihtiyaci var. Bunlari belki adim adim ilerletebiliriz. Bir örnek teskil ettirebiliriz. Sizler tüm sivil toplum kuruluslariyla talebinizi bize iletin meclisimize sunarak bakanligimiza göndeririz. Kabul edilirse bundan çok da mutlu oluruz” dedi.

Konusmalarin ardindan Filistin’de hayatini kaybedenler ile tüm sehitlerimiz için dua edildi. Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, Gazze Nöbet Çadiri önündeki Gazze ani defterini de imzaladi.
Kaynak: İHA