Türkiye Israil'in Yalanlarini Dünyaya Duyuruyor

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü Idris Kardas, "Israil devletinin resmi olarak ortaya koyduklari yalan ve dezenformasyonlari bir sekilde delilleriyle çürütüp, bütün dünya kamuoyuna sunuyoruz" dedi.

Türkiye Israil'in Yalanlarini Dünyaya Duyuruyor
Karabük Üniversitesi (KBÜ) 15 Temmuz Sehitler Konferans Salonu’nda "Karabük’ten Gazze’ye Insanlik Hatti" paneli düzenlendi.

Panelde konusan Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü Idris Kardas, 7 Ekim’den bugüne Israil’in sistematik yalanlariyla katliamlarini mesrulastirmak için ortaya koyduklari yalanlar ve dezenformasyonlarla mücadele etmeye çalistiklarini belirtti.

Kardas, "O gün bugündür elimizden geldigince ben ve çalisma arkadaslarim, bütün dünyaya bu yalanlari, Israil’in yalanlarini ortaya koymaya çalisiyoruz. Hem Türkçe hem Ingilizce hem Arapça hem Fransizca dillerinde Israil devletinin resmi olarak ortaya koyduklari yalan ve dezenformasyonlari bir sekilde delilleriyle çürütüp, bütün dünya kamuoyuna sunuyoruz. Dünyada bugün Türkiye disinda Filistinliler için Israil’e karsi, Israil’in algi operasyonlarina karsi, Israil’in dezenformasyon çalismalarina karsi kurumsal olarak mücadele eden bir devlet yok. Net bir sekilde Türkiye Cumhuriyeti, Cumhurbaskanimizin önderliginde, liderliginde bu mücadeleyi veriyor. Bu mücadele elbette bu ölümler ve bu zulüm karsisinda bir karsi durustur. Bizim de elimizden bu anlamda, Israil’in yalanlarini durdurabilmek, en azindan dünya kamuoyuna gerçekleri anlatabilmek pahasina bu çalismalari yürütüyoruz” diye konustu.



"Israil algi üzerine kurulmus bir devlet"

Israil’in algi operasyonlarinin ilk defa karsilasilan bir durum olmadigini aktaran Kardas, "Israil algi üzerine kurulmus bir devlet, algi üzerine yürümüs bir yapi, yalan üzerine kurulmus bir yapi. Dolayisiyla da bu yalanlariyla mücadele etmek de en az bunlarla ’fiziki anlamda mücadele etmek kadar önemlidir’ diye düsünüyorum. Türkiye Cumhuriyeti bugün Israil’in bu yalanlariyla mücadele etmeye çok net bir sekilde kararli. Sayin Cumhurbaskanimiz defalarca 7 Ekim’den bu yana bu konuda birçok açiklama yapti ve biz Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Dezenformasyonla Mücadele Merkezi olarak bu konuda Israil devletinin resmi makamlarinin yaptigi tüm açiklamalari didik didik inceliyoruz ve yalan olanlarini tabii ki delilleriyle ortaya koyup, bütün dünya kamuoyuna sunuyoruz. Sunu söylemek istiyorum, birçok konuda dünya kamuoyunu bu yalanlar noktasinda uyarabilmeyi basardik" dedi.



Birlikte mücadele vurgusu

Türkiye Cumhuriyeti’nin Filistin meselesine bugün degil, en basindan beri sahip çikan ve bu meseleye ilgi gösteren, dertlenen, elinden gelen her çabayi gösteren bir ülke oldugunu vurgulayan Kardas, sunlari kaydetti:

"Bugünkü mücadele de yine bu hakikat mücadelesi isin bir tarafi ve bu mücadeleyi de bizler veriyoruz. Sizlerden de bu anlamda elbette destek istiyoruz. Bu mücadeleyi tek basina herhangi bir kurum, herhangi bir ülke, herhangi bir siyasi lider veremez. Hep beraber olursak verebiliriz. Karabük Üniversitesinde, Karabük’te bugün bu toplantinin olmasi bu mücadeleye çok önemli bir destektir, çok önemli bir katkidir. Emin olun, ’Biz burada toplanarak ne yapariz, nasil bir katkida bulunuruz?’ diye düsünmeyin, bu çok degerlidir. Baska yerlerde Türkiye’nin birçok sehrinde, birçok bölgesinde yine buna benzer toplantilar, benzer çalismalar, mücadele elbette yürütülüyor. Dolayisiyla da sizin bu yaptiginiz toplanti çok anlamlidir, çok degerlidir. Bugün yapilmasi gereken, bizim sivil insanlarin yapabilecegi en önemli sey budur, bu katkidir ve sizden ricam sosyal medya üzerinden özellikle bu Israil’in yalanlariyla mücadele ederken bizlere katilmaniz. Hep birlikte bu mücadeleyi verelim."

Konusmalarin ardindan moderatörlügünü Doç. Dr. Meryem Çolak’in yaptigi panelde Dr. Ögretim Üyesi Seydanur Tezcan Özer "Korku ile ümit arasinda bir mücadele, Gazze", Dr. Ögretim Üyesi Selin Tekin Güven “Acil durum sonrasi yardim ve destek faaliyetlerine sosyal psikolojik bakis açisi: Filistin soykirimina karsi toplumsal kimlik paylasimi”, Yazar Halis Mutlu “Anlatilan Islam ile yasanan Islam (Kudüs -Gazze)” ve Dr. Abdelrahman El-Farra “Filistin’deki direnisin durumu ve saha gelismeleri” konularini ele aldi. Panelistlerin konusmalarinin ardindan saldirilarda hayatini kaybeden Gazzeli üniversite ögrencilerine yönelik temsili mezuniyet töreni düzenlendi.

Kaynak: İHA