Talas'ta Metruk Bina Yikiliyor, Çevreye Huzur Ve Güven Geliyor

Talas Belediyesi, ilçede bulunan terk edilmis binalarin yikimini sürdürüyor. Son 5 yilda, kullanilmayan, tehlike arz eden ve güvenlik açisindan sorun teskil eden 201 metruk yapinin yikimi gerçeklestirildi.

Talas'ta Metruk Bina Yikiliyor, Çevreye Huzur Ve Güven Geliyor
Bu konuda yapilan çalismalar çerçevesinde Talas Kaymakami Yasar Dönmez, Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, Ilçe Jandarma Komutani Yüzbasi Akin Poçulu ve Ilçe Emniyet Müdürlügü ile ilgili belediye birimlerinin katilimiyla ilçedeki metruk yapilar masaya yatirildi.

2 Kasim tarihinde Kayseri Valiligi tarafindan yayimlanan genelge dogrultusunda hiz verilen metruk yapilarin yikilmasi konusunun ele alindigi toplantida önümüzdeki dönemde alinacak tedbirler üzerinde duruldu.

Öte yandan Talas Belediyesi tarafindan son 5 yilda 201 metruk yapinin yikimi gerçeklestirildi.

Bu yikilan 201 binadan 183’ü kirsal mahallelerde yapisal olarak tehlike arz eden evlerden olusuyor. 18’ini ise ilçe merkezinde bulunan terkedilmis, kötü niyetli kisilerin kullanimina açik binalar teskil ediyor.

Talas’ta metruk yapilarin yikilmasina önümüzdeki dönemde de devam edilecek.
Kaynak: İHA