Kovalamaca Sonucu Yakalanan Sürücüden Ilginç Savunma Açiklamasi 'Bana Anons Ettigini Ayikmadim'

Aksaray’da polisin "dur" ihtarina uymayarak kaçan ve emniyeti adeta alarma geçiren sürücü yarim saat süren kovalamaca sonucu yakalanirken, “Polisi görüyorum abi de bana anons ettigini ayikmadim ki” dedi.

Kovalamaca Sonucu Yakalanan Sürücüden Ilginç Savunma Açiklamasi 'Bana Anons Ettigini Ayikmadim'
Olay gece yarisi Pamucak Mahallesi’nde yasandi. Edinilen bilgiye göre, gece mahallede devriye atan Il Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi ekipleri durumundan süphelendikleri 68 HZ 616 plakali otomobile "dur" ihtarinda bulundu. Ihtara uymayarak hizla kaçan sürücü ile polis arasinda kovalamaca basladi.

Polis ekibinin kaçan araç plakasini ve istikametini telsizden anons etmesi üzerine Aksaray emniyeti alarma geçti. Aksaray sokaklarinda yasanan film sahnesini aratmayan kovalamacada gecenin sessizligini siren sesleri aldi. Yaklasik yarim saat süren kovalamaca sonucu sürücü Küçük Bölcek Mahallesi 2621 Sokak’ta kiskivrak yakalandi. Araçtan indirilen sürücü Mustafa V. (26) ve yaninda yolcu olarak bulunan arkadasi Ismail T. (28) gözaltina alindi. Aksaray Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde araç ve sahislar üzerinde yapilan aramalarda herhangi bir suç unsuruna rastlanmazken onlarca ekip otosunu pesine takan sürücünün polise verdigi savunma sasirtti. Polis memurunun, “Polisi de görmedin degil mi?” sorusuna, “Polisi görüyorum abi de bana anons ettigini ayikmadim ki” diyen sürücüye "dur" ihtarina uymamaktan 951 TL ceza kesildi. Gözaltina alinan arkadasi ise “Arkadas tribe girdi kaçti. Adama "dur" dedik adam durmadi” diye konustu.

Gözaltina alinan sürücü ve arkadasi ifadeleri alinmak üzere Polis Merkezi Amirligine götürüldü.
Kaynak: İHA