Karakter Egitimi CAN-KAR Projesi Protokolü Imzalandi

Erzincan Valiligi himayelerinde yürütülecek olan Karakter Egitimi CAN-KAR Projesi kapsaminda, Erzincan Il Millî Egitim Müdürlügü ile KUDAKA arasinda protokol imzalandi.

Karakter Egitimi CAN-KAR Projesi Protokolü Imzalandi
2023 yili KUDAKA Teknik Destek Programi “Karakter Egitimi CAN-KAR projesi” kapsaminda Erzincan Valiligi himayelerinde, Erzincan Il Millî Egitim Müdürlügü tarafindan KUDAKA’ya yapilan proje basvurusu desteklenmeye hak kazandi. KUDAKA Genel Merkezinde Erzincan Il Millî Egitim Müdürü Haci Ömer Kartal ve KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven tarafindan imzalanan protokol ile proje resmi olarak hayata geçti.

Erzincan Valiligi himayelerinde, Il Milli Egitim Müdürlügü koordinesinde, anaokullari temelde olan ve tüm okullarda uygulanacak Karakter Egitimi CAN-KAR projesi ile, Peygamber sevgisi, vatanseverlik, saygi, hosgörü, sabir, merhamet, sorumluluk, adalet, dogruluk ve dürüstlük, alçakgönüllülük, kanaatkarlik, yardimseverlik, hayvan sevgisi, paylasma bilinci vb. temel ahlaki degerlerle örtüsen, bütün insanligin ortak paydasi olarak kabul edilip ele alinan yaklasik 30 degerin görsel ve isitmeyle ilgili olarak kazandirilmasi saglanacak.

Proje ile ögrencilere, “iyi” insan olmanin iç dünyalarinda hazzini yasamalari için deger ve erdem sahibi olmalari gerektigi fikri asilanarak, her bireyin kendi zihin dünyasinda dogruya iliskin yorumlar oldugu vurgulanacak ve hiç kimsenin gerçekligin merkezinde olmadigi belirtilecek. Proje sayesinde, ögrencilere baskalarinin bakis açisini edinebilme becerisi ve empati duygusu kazandirilmasi da amaçlaniyor.

Türkiye’de örnek proje olma özelligine sahip bu projeyle ilk etapta, il merkezinde bulunan bagimsiz 22 anaokulu, ardindan ilçelerde bulunan bagimsiz anaokullari ile birlikte toplamda 37 bagimsiz anaokulunda proje kapsaminda egitim verilecek.

Erzincan’da Il Milli Egitim Müdürlügüne bagli tüm okul kategorilerinin yer alacagi toplamda 240 okul, 3 bin 905 ögretmen ve 45 bin 700 ögrenci projenin yayginlastirilmasiyla ulasilacak insan kaynagi olacak.
Kaynak: İHA