Çocuklarin Cinayetle Biten Kavgasinda Kan Donduran Detaylar

Kocaeli’nin Izmit ilçesinde 16 yasindaki lise ögrencisi Kivanç Uman’in kiz meselesi sebebiyle çikan kavgada 3 kisi tarafindan feci sekilde darp edilerek öldürülmesine iliskin hazirlanan iddianame kabul edildi. Iddianamede yer alan 18 yasindan küçük çocuklarin ifadeleri dehsete düsürürken, saniklarin olay anini tezahüratlarla video kaydina aldigi da ortaya çikti.

Çocuklarin Cinayetle Biten Kavgasinda Kan Donduran Detaylar


Olay, 15 Mayis’ta Kemalpasa Mahallesi Inönü Caddesi’ndeki parkta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 16 yasindaki lise ögrencisi Kivanç Uman ile Y.K. (14) arasinda kiz meselesi sebebiyle kavga çikti. Çikan kavgaya 2 kisi daha müdahil oldu. Sahislarin darbeleriyle yere yigilan Kivanç agir yaralandi. Ilk müdahalesinin ardindan hastaneye kaldirilan Kivanç Uman, olaydan 4 gün sonra hayatini kaybetti.

5 süpheliden 3’ü tutuklu

Olaya iliskin inceleme baslatan polis ekipleri; H.M.K. (16), Y.K. (14), Y.A. (16), Y.S.K. (15) ve A.B.K’yi (16) gözaltina aldi. Ifadeleri sonrasinda Y.S.K. ve A.B.K. adli kontrol sartiyla serbest birakilirken, diger 3 süpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Kivanç yerde iken kafasina 7-8 yumruk vurdum"

Saniklar Y.K., Y.A. ve H.M.K. hakkinda "kasten öldürme", Y.S.K. ve A.B.K. hakkinda ise "azmettirme" suçundan sorusturma baslatildi. Olaya iliskin hazirlanan iddianame 7. Agir Ceza Mahkemesince kabul edildi. Iddianamede sanik ve tanik ifadeleri de yer aldi.

Y.K: "Bana ’Teke tek atalim’ dedi.

Iddianamedeki ifadesinde, Kivanç Uman ile mahalle arkadasi olduklarini ifade eden Y.K., "Kivanç eski kiz arkadasim I. ile sevgili oldu. Kivanç ile sevgilisi benim bulundugum yerlere gelmeye basladi.

Kivanç’a olaydan 3-4 gün önce ’I. ile benim görecegim yerlerde gezme’ dedim. Ikisiyle ayni yerde olunca rahatsizlik duydugumu belirttim. Birkaç gün sonra Kivanç ile karsilastik. Bana ’Teke tek atalim’ dedi.

Ben de onay verdim" dedi.



"Kivanç yerde iken kafasina 7-8 yumruk vurdum"

Olay gününü anlatan Y.K., "Kivanç’in arkadasi N.G. Instagram’dan, ’Kivanç seninle teke tek atmak istiyor’ diye yazdi. Ben de bunun üzerine Kivanç’i arayip parka çagirdim. Kivanç gelmeden 5 dakika önce tesadüfen diger arkadaslarim da oraya geldi. Kivanç, arkadaslari K. ve A. ile geldik. A. ve K’da biçak vardi. Kivanç ile kavga etmeye basladik. Arkadaslarim bizi ayirdi ancak Kivanç onlara küfür etti. Küfür ettigi için Kivanç’a yine vurdum. Kivanç yerde iken kafasina 7-8 yumruk vurdum. Olay yerine S.C., Y. S.K., O.T., Ö., M.B. ile gittim. Saniklardan H.M.K. ve Y.A. ise tesadüfen oraya geldi, onlari ben çagirmadim. Kivanç, saniklardan Y.A. ile H.M.K’nin annesine küfür etti. Bunun üzerine bu iki sanik Kivanç’a vurdu. Arkam dönük olmasi sebebiyle nasil vurduklarini ve olaylarin nasil gerçeklestigini görmedim. Y.A’nin boksör oldugunu biliyorum" diye konustu.



H.M.K.: "Kivanç’i yerde gördüm"

Saniklardan H.M.K., olay günü Y.A. ile stüdyoya gittikleri sirada sahislari gördüklerini belirterek, "Y.A. arkadaslarini gördü ve selam vermek için yanlarina gittik. Y.A. arkadaslariyla selamlasirken tanimadigim çocuklar küfür ederek bize dogru gelmeye basladi.

Bellerinden biçak gösterdiler. Korkarak geriye dogru kaçtim. Çocuklar kavga etmeye basladi.

Kavgayi ayirdim. Sanik Y.K.’nin agzindan kan geldi. Maktul, ’Sen niye karisiyorsun’ diyerek tisörtümü çekerek yirtti. Kivanç’in arkadaslari bana biçak çekerek, ‘Sen uzaklas’ dediler. Daha sonra Kivanç bana dogru saldirdi, onu karin kismindan ittirdim. Kivanç’i yerde gördüm. Boks geçmisim yoktur, sadece kendimi savunmak istedim, bana küfür etti. Pismanim" seklinde konustu.



Y.A.: "Kivanç’in arkadaslarinin belinde biçak vardi"

Olay günü sanik H.M.K. ve 2 arkadasi ile bulustugunu söyleyen Y.A. ise "Yoldan geçerken Y.K. ve O. ile denk geldik. Selam vermek için yanlarina gittik. 10-15 saniye sonra Kivanç ve yanindaki arkadaslari küfür ederek geldi. Kivanç’in arkadaslarinin belinde biçak vardi, bize gösterdiler. Y.K. ile Kivanç birbirlerine küfür ederek kavga etmeye basladi.

Defalarca ayirdik yine kavga ettiler. Y.K.’nin dudagi patlamasi ve kanamasi üzerine yüzünü yikatmaya götürdüm. Giderken Kivanç ve arkadaslarinin sanik H.M.K.’ya saldirdigini gördüm. Y.K.’nin yüzünü yikadiktan sonra geri geldigimizde Kivanç yerdeydi ancak bilinci yerindeydi. Kivanç’i yere kimin düsürdügünü bilmiyorum. Kivanç’a vurmadim, kimseden de video çekmesini istemedim. Boks sporu ile ilgilenmiyorum, müzisyenim. Suçlamayi kabul etmiyorum" ifadelerini kullandi.

Iddianamede, Gençlik ve Spor Bakanligi Sporcu Bilgi Formuna göre, sanik Y.A.’nin savunmasinin aksine Türkiye Boks Federasyonunda lisansi oldugunun tespit edildigi bilgisi yer aldi.

Tanik A.A.: "Kivanç ile Yagiz arasinda kiz meselesi yüzünden tatsizlik varmis"

Iddianamede, olay günü sahislarin yaninda bulunan tanik A.A.’nin ifadesine de yer verildi.

Kivanç Uman’i tanimadigini ancak saniklar Y.A. ve H.M.K. ile ayni okulda egitim gördüklerini kaydeden A.A., "H.M.K. ve Y.A’yi gezmek için aradim. Y.A.’ya ulasamayinca H.M.K. ve bir arkadasimizla birlikte evine gittik. Y.A.’nin evinde kuzenleri A.B.K. ile Y.K.’da vardi. Y.A., kuzeni Y.K.’yi göstererek, ’Olay var, önce onu çözecegiz’ dedi.

Ne oldugunu sordugumda Kivanç ile Y.K. arasinda kiz meselesi yüzünden tatsizlik çiktigini, teke tek atacaklari söylendi. Birlikte Y.A.’nin evine gittigim arkadasim M. ile ’Biz gidelim’ dememiz üzerine Y.A., ‘Biz karismayacagiz, izleyecegiz’ dedi.

Y.A., H.M.K., AB.K., Y.K. ve beraberimizdeki 2 arkadasimizla olay yerine gittik. Y.A. Kivanç’i arayarak, ’Buraya gel, Y.K. ile teke tek atacaksiniz’ dedi.

Kivanç bir süre sonra yaninda 2 arkadasiyla geldi" diye konustu.



"H.M.K., ringde boks yapar gibi boksör gardi aldi ve Kivanç’in üzerine yürüdü"

A.A.’nin ifadesi söyle devam etti:

"Kivanç ile Y.K. güresir gibi kavga ettiler. Birbirlerine 15-20 dakika boyunca vurdular. Her ikisi de birbirini altina aldi. Daha sonra Y.K., Kivanç’i altina alarak 7-8 defa kafasina vurdu. Yorulunca ikisi de ayrildilar. Biraz dinlenince tekrar kavga edip birbirlerine vurmaya devam ettiler. Tekrar yorulduklarinda Y.K., bize dogru geldi ve kavga o anda bitti. Bu esnada H.M.K. üzerindeki tisörtünü çikartti. Ringde boks yapar gibi boksör gardi aldi ve Kivanç’in üzerine yürüdü. Kivanç, H.M.K.’dan korkarak ‘Gelme’ dedi.

H.M.K. durmayarak Kivanç’in gögsüne bir kere, suratina 2 kere yumruk atti.H.M.K.’nin darbeleriyle Kivanç yere yigildigi sirada Y.A. maktulün suratina yumruk atti. Y.A., Kivanç yerde iken basina 2 kez yumruk ile vurdu. Daha sonra H.M.K. gidip tisörtünü giydi ve ‘Uzayin’ diye bagirdi. Olay yerinde kimse birbirine küfür etmedi. Kivanç’in arkadaslari olaya karismadi. Y.A.’nin hem boks hem de vücut gelistirme sporu yapiyordu. H.M.K. ise vücut gelistirme sporu yapiyordu. Y.K.’nin agzindan kan geldigini görmedim. Y.A.’nin da onu elini yüzünü yikamak için götürdügünü görmedim"

Sanik A.B.K., kavga sirasinda olay yerinde olmadigini sonradan geldigini söyleyerek, suçlamayi kabul etmedi. Sanik Y.S.K.’da suçlamayi kabul etmedi.

Anne Uman: "Kivanç asla kavga ve küfür eden bir çocuk degildi"

Kivanç Uman’in annesi Derya Uman ise iddianamede yer verilen ifadesinde, kavga olayinin tam olarak neden çiktigini bilmedigini söyledi.

Uman, "Olaydan önceki hafta içinde Y.K. evimizin oralarda dolasiyordu. Onun bizim evimize dogru baktigini gördüm. Y.A. ve Y.K.’yi ayni mahallede oturmamiz dolayisiyla taniyorum. Kivanç asla kavga ve küfür eden bir çocuk degildi. Hatta okulda anket yapildi ve Kivanç en sakin ve küfür etmeyen ögrenci seçildi. Ögrendigim kadariyla Kivanç, olaydan 2 gün önce kiz arkadasi I.’dan ayrildi" dedi.



Kivanç’i döven Y.K.’ya tezahürat etmisler

Öte yandan iddianamede, olaya iliskin video oldugu, bu videoda ise Y.A. ile H.M.K.’nin savunmalarinin aksine, maktul Kivanç’in öldürücü vuruslar ile darp edildigi anlarin yer aldigi kaydedildi. Ayrica saniklarin olay sirasinda Y.K.’ya tezahürat ettikleri belirtildi. Adli Tip Kurumu Morg Ihtisas Dairesinde yapilan otopsi bilgisinin de yer aldigi iddianamede, Kivanç Uman’in ölümünün ’künt kafa travmasina bagli beyin kanamasi ve gelisen komplikasyonlar sonucu’ meydana geldigi bildirildi.

Kaynak: İHA