Bozüyük'te Ögrencilerden 3 Aralik Dünya Engelliler Günü Farkindalik Programi

Bozüyük’te 3 Aralik Dünya Engelliler günü nedeniyle farkindalik programi düzenlendi.

Bozüyük'te Ögrencilerden 3 Aralik Dünya Engelliler Günü Farkindalik Programi
Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen ve Sehit Zafer Ipek Özel Egitim Okulu tarafindan hazirlanan farkindalik programi saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsimizin okunmasi ile basladi.

Programda Sehit Zafer Ipek Özel Egitim Okulu Müdürü Faruk Aydin günün anlam ve önemini belirten bir konusma yapti. Aydin, 3 Aralik tarihinin bir kutlama tarihi degil, bir arada tek vücut halinde yapmakta oldugumuz, farkli dezavantajlari olan bireylerin farkina varma ve sorunlarina çözüm üretme günü olduguna vurguladi. Okul Müdürü Aydin konusmasinda “Insanlar birbirlerinden farkli olabilir fakat esit haklara sahiptir. Engelli bireyleri yapamadiklariyla degil, yapabildikleriyle ve bizlere benzeyen yanlariyla görmek gerekir. En büyük engel sevgisizliktir. Sevgiyle engelleri ortadan kaldiralim. Onlarin acima duygusuna degil sevgi ve anlayisa ihtiyaçlari vardir. Onlari soyutlayip, ötekilestirmek yerine, bütünüyle aramizda olduklari bir hayat sunalim. Onlara engel degil, destek olalim. Hayatlarina bir isik da biz yakalim” dedi.

Okul Müdürü Faruk Aydin’in konusmasinin ardindan okulun tanitildigi “Bir Kahramanin Mirasi” adli video gösterimi yapildi ve devaminda ögrenciler kendi elleriyle yaptiklari çiçekleri protokol üyelerine hediye etti. Programda daha sonra Özel Egitim Okulu ve Sehit Zafer Ipek Özel Egitim Ilkokulu’nun çesitli kademelerindeki ögrenciler izleyenlere çesitli dans gösterileri, skeç ve halk oyunlari gösterilerini sahneleyerek sarki söylediler.

3 Aralik Dünya Engelliler Günü farkindalik programina Ilçe Kaymakami Adem Öztürk, Belediye Baskani Mehmet Talat Bakkalcioglu, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, ögretmenler, ögrenciler ve ögrencilerin aileleri katildi.

Kaynak: İHA