Kaya 'Depremde 115 Bin Gönüllü Aktif Görev Aldi'

Cumhuriyetin 100. Yilinda Sivil Toplum Bulusmalari Sivas Çalistayinda konusan Sivil Toplumla Iliskiler Genel Müdürlügü Bilgi Islem Daire Baskani Fahrettin Kaya, depremde 115 bin sivil toplum kuruluslarina üye gönüllünün görev aldigini söyledi

Kaya 'Depremde 115 Bin Gönüllü Aktif Görev Aldi'
Cumhuriyetin 100. Yilinda Sivil Toplum Bulusmalari Sivas Çalistayi bugün Sivas’ta genis katilimla gerçeklestirildi.

Çalistaya; Sivil Toplumla Iliskiler Genel Müdürlügü Bilgi Islem Daire Baskani Fahrettin Kaya, Sivil Toplumla Iliskiler Genel Müdürlügü Proje Destek Daire Baskani Mehmet Fatih Günay, Sivas Vali Yardimcisi Ihsan Maskar, Sivil Toplumla Iliskiler Sivas Il Müdürü Ahmet Ahmet Baskal ve Sivas’ta ki sivil toplum kurumuslarinin temsilcileri katildi.

Toplantida konusan Sivil Toplumla Iliskiler Genel Müdürlügü Bilgi Islem Daire Baskani Fahrettin Kaya, Sivas’ta 634 dernege kayitli 34 bin vatandas bulundugunu belirtip, sivil toplum kuruluslarinin özellikle depremin yaralarinin sarilmasinda önemli rol oynadigini belirtti.

Kaya, “Sivas’imizda 634 tane dernek var, 34 bin Sivasli vatandasimiz bu derneklere üye. Türkiye’de dernekçilik, sivil toplum hareketi aslinda kentlere göçle basladi.

Hem hemserilerimize sahip çikma, cenazesinde, dügününde zor günlerinde yaninda olma faaliyeti olarak gelisti. Ama bugün baska bir yere evirildi. Asrin felaketi depremde bir sey gördük. 115 bin gönüllü depremde aktif olarak görev aldi. Devlet oradaydi, kamu STK isbirliginin çok güzel örneklerini gördük. Buradan da Sivas’imizdan da oradan inisiyatif almis. O zor günde insanlarimizin yaninda olmus, devletimizin yaninda olmus. Sivil Toplum Kurulusu baskanlarimiza, üyelerine çok tesekkür ediyoruz.” dedi.



Dernek sayisi 102’bin’e, üye sayisi 8 milyona yaklasti

Kaya, Türkiye’de dernek sayisinin 102 bine üye sayisinin ise 8 milyona yaklastiginin altini çizerek, “Cumhuriyetimizin 100. Yilinda ülkemizde yaklasik 101 bin, 102 bine yaklasiyoruz derneklerimiz var. 8 milyona yakin derneklerimize üye vatandaslarimiz var. Yaklasik 50 bine yakin istihdam var. STK’lar bu alanda üçüncü sektör; kamu, özel sektör ve sivil toplum hareketi dünyada üçüncü sektör olarak adlandiriliyor, çok büyük bir yapi. Sivil toplum kuruluslari; demokrasinin gelismesi, toplumlarin ilerlemesi, katilimcilarin artmasi anlaminda çok önemli görevler ve katkilar sagliyor. Bugün Türkiye’de depremde yasadigimiz bu üstün destek sivil toplumun gerçekten farkindaligini ortaya koyuyor” seklinde konustu.

Çalistayda, uzmanlar tarafindan 100. Yilda sivil toplum vizyonu, denetimlerde dikkat edilmesi gereken hususlar, proje destek sistemi ve yadim toplama kanunu anlatildi.
Kaynak: İHA