Siirt Üniversitesi'nde Üretilen Temizlik Ürünleri

Siirt Üniversitesi tarafindan üretilen temizlik ürünlerinin lansman tanitim toplantisi gerçeklestirildi.

Siirt Üniversitesi'nde Üretilen Temizlik Ürünleri
Siirt Üniversitesi Kamu-Üniversite Sanayi Isbirligi Arastirma ve Uygulama Merkezi (KÜSIMER) tarafindan fistik kolonyasi, bittim sabunu ve temizlik ürünlerinin üretildigi ve ilk ihracatin Libya’ya yapildigi ürünlerin satisi ve ihracati devam ediyor.

Ürünlerin üretimin emegi geçenlere sükranlarini belirten Siirt Valisi Dr. Kemal Kizilkaya, hayatin içine kazinan temizlik malzemelerinin, üniversite bünyesinde ve yöresel özelliklerin de içine katilarak yeni ürünler ortaya konup hem hiç piyasaya hem de dis piyasaya çikacak sekilde üniversitedeki kimya bölümündeki ögrenci, ögretmen ve birlikler tarafindan uygulayip ayni zamanda bir ürün olarak ortaya çikarabilmeleri çok kiymetli oldugunu söyledi.



Vali Kizilkaya, bu vesileyle emegi geçen basta rektör olmak üzere bölüm ögretim görevlilerine, ögrencilerine ve emegi geçen bütün herkese sükranlarini ilettigini kaydetti.

Ürünlerin tanitimi Doç. Dr. Orhan Baytar tarafindan yapildigi ve Israil ürünlerine tepki oldugu bu dönemde yerli ürünlere yönelmek ve ihracat yaparak ülke ekonomisine katki saglamanin gerekliligini vurgulayan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Sindak, "Yurt disina bir sey satmamiz lazim. Bir dolar da olsa bir EURO da olsa bir seyler satmak lazim. Bu misyonla Siirt Üniversitesi Anadolu’nun çok kisa zaman önce Libya’ya bu temizlik ürünlerimizin ihracatini yapti. Simdi isi biraz daha ilerleterek, özellikle Filistinli kardeslerimizin bombalandigi bir durumda, Israil ürünlerinin artik istenmedigi bir alanda bizlerin bir alternatif üretmemiz gerektigi ortadadir’’ dedi.

Kaynak: İHA