Balikesir'in Toplu Tasima Filosuna 58 Yeni Araç

Balikesir Büyüksehir Belediyesi, düzenledigi Toplu Tasima Araci Hizmete Alim Töreniyle 58 toplu tasima aracini Balikesir’in hizmetine sundu.

Balikesir'in Toplu Tasima Filosuna 58 Yeni Araç
Kuva-yi Milliye Meydani’nda düzenlenen Toplu Tasima Araci Hizmete Alim Töreni saygi durusu ve istiklal marsinin okunmasiyla basladi.

Protokol konusmalariyla devam eden törende Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz konusma gerçeklestirdi. Baskan Yücel Yilmaz, “Balikesir bölgemiz açisindan yüz ölçümü olarak en büyük sehir. Bursa’nin 2 kati, Kocaeli’nin 6 kati, Istanbul’un 3 kati büyüklügüne sahip. Bir milyon 300 bin sahip ama yazlari yer yer, bölge bölge, 3 buçuk milyonu geçtigi bir ilimiz. Emeklilerin oldugu, insanlarin huzur içinde yasadigi bir ilimiz. 2019 yilinda göreve geldigimizde 2014 yilinda yenilenmis araçlariyla hizmet veren hatlarimiz vardi. Hep beraber ele aldik arkadaslarimizla beraber, daha güvenilir, daha huzurlu, daha konforlu yolculuk nasil yaptirabiliriz, hizmet alimi ve öz malimiz olmadan kooperatifçilerimizle, soför esnafimizla bu isi daha iyi noktalara nasil getirebiliriz ve o günden bugüne hem akilli kavsaklarimizla, hem akilli sinyalizasyon sistemimizle, duraklarimizla Balikesir üstüne akil yoruyoruz. Geldigimiz bugün itibariyle Balikesir’de 200’ün üstünde araci degistirmis, 100’lerce akilli durak ortaya koymus, araç trafiginin artmasina ragmen yaptigimiz çalismalar ile, bekleme sürelerini azaltmis bulunuyoruz. Klimali konforlu, çevre dostu araç filolarimizla hem ögrencilerimize hem toplu tasimadan yararlanmak isteyen vatandaslarimiza daha kaliteli hizmet sunmak için. Gece gündüz arkadaslarimiz akil yürütüyorlar. Hatlarimiza girecek olan 58 tane araç herkese dokunacak araçlar. Yeni araçlarimiz vatandaslarimiza ve sehrimize hayirli olsun” dedi.

Tören katilan Balikesir Valisi Ismail Ustaoglu, “Bugün örnek sehir Balikesir için büyük bir gururu hep beraber yasiyoruz. Balikesir merkezde halkimizin ulasimi için hizmete alinan 58 yeni araç sayisiyla kentimize yakisir sekilde hizmetlerin sürdügünü görüyoruz. Vatandaslarimiza hayirli ve ugurlu olsun.”

Protokol konusmalarinin ardindan dua edilerek, kurdele kesimi gerçeklestirildi.

Tören araç gezisi ve vatandaslara araçlarin tanitimi ile son buldu.
Kaynak: İHA