Yanan Dairedeki 3 Çocugu Komsular, Anneannelerini Itfaiye Kurtardi

Antalya’da 7 katli apartmanin 5’inci katinda çikan yanginda, dairedeki 3 çocugu yangini fark eden komsulari kurtardi, anneanneyi ise itfaiye ekipleri merdiven yardimiyla disari çikardi. Dumandan etkilenen 3 çocuk ile anneanneleri hastaneye kaldirilirken, yanginin ilk belirlemelere göre çocuklardan birisinin çakmakla oynadigi sirada yorganin tutusmasindan dolayi çiktigi ihtimali üzerinde duruluyor.

Yanan Dairedeki 3 Çocugu Komsular, Anneannelerini Itfaiye Kurtardi


Yangin, 22.00 siralarinda Muratpasa ilçesine bagli Tahilpazari Mahallesi Sarampol Caddesi üzerindeki 7 katli apartmanin 5’inci katinda basladi.

Edinilen bilgiye göre, anne Cansu Y. (29) disari çiktigi sirada oturdugu dairede yangin çikti. Dumanlari fark eden komsular evde bulunan Cansu Y’nin çocuklari M. M. Y.(5), M. Y. (10) ve M. S. Y. (2) isimli çocuklari disari çikardi. Çevredekileri ihbari üzerine olay yerine çok sayida itfaiye, saglik ekibi ve polis sevk edildi. Belirtilen adrese gelen ekipler, yangini büyümeden söndürdü. Yasli oldugu için evden çikamayan anneanne Fatma Seher Y’yi itfaiye ekipleri merdiven yardimiyla disariya çikardi.

Komsulari gözyasi döktü

Dumandan etkilenen anneanne ve torunlarinin ilk müdahalesi saglik ekipleri tarafindan ambulansta yapildi. Yangin haberini duyup olay yerine kosan anne Cansu Y. de çocuklarinin yanina geldi. Cansu Y., dumandan etkilenen çocuklari ve anneanne kontrol amaçli hastaneye götürüldü. Bu sirada komsulardan bazilarinin ise gözyasi döktügü görüldü.

Yanginla ilgili inceleme baslatildi.
Kaynak: İHA