Baskan Oral'dan Gençlere Altin Ögütler

Yalova Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral, kariyer günlerinde bir araya geldigi liselilere, kendi yasamindan örnekler gösterip, gelecek planlamasi noktasinda tavsiyelerde bulundu. Baskan Oral, “Öncelikle kendinize güvenin, çalisin. Göreceksiniz mutlaka basaracaksiniz” dedi.

Baskan Oral'dan Gençlere Altin Ögütler
Altinova’yi saglikli bir gelecege tasiyacak projeleri bir bir devreye alan Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral, yogun programina ragmen egitim kurumlarini ziyaret edip, ögrencilerle bir araya gelmeyi de ihmal etmiyor. Baskan Oral’in egitim kurumlarindaki son duragi Altinova Anadolu Lisesi oldu. Okulun kariyer günlerine katilan Baskan Oral, önce Okul Müdürü Bünyamin Kozakli ve ögretmenlerle bir araya gelip, sohbet etti. Daha sonra okulun konferans salonunu dolduran ögrencilere seslenen Baskan Oral, kendi yasamindan örnekler verip, isteyince ve çalisinca basarilamayacak bir sey olmadigini vurguladi.

“Kendinize güvenin”

Kendisinin Anadolu’nun küçük bir ilçesinde Ilgaz Lisesi’nden mezun olup, Cerrahpasa Tip Fakültesi’ni kazandigini hatirlatan Baskan Oral, “Nerede okursaniz okuyun, iyi çalisirsaniz, düzenli çalisirsaniz, hedefiniz olursa, kazanamayacaginiz yer yok. Tabi hep ders, ders, ders, ben bunu da pek tavsiye etmiyorum. Sosyal yönünüzün de olmasi lazim. Ben bir taraftan üniversiteye hazirlanirken, okulda ilk futbol takimini kuran, ilk müsamere yapan ekibin içinde oldum. Dersin disinda sosyal etkinliklerle de ugrasmaniz lazim. Sizlerden gelecekte çok iyi yerlerde görecegimiz arkadaslar olacak. Yeter ki sizler isteyin. Kötü aliskanliklardan uzak durun. Onlar en büyük düsmaniniz. Yeter ki çalisin, öncelikle kendinize güvenin, mutlaka basaracaksiniz. Insallah sizlerden ses getirecek okullari kazanmis arkadaslarimizi görmek isteriz. Bu konuda bize düsen bir sey varsa her zaman için destekçiniziz. 16-22 yas arasindaki gençlerimize yönelik yeni desteklerimiz olacak. Sizlere katkisi olacagini düsünüyorum. Bunlardan bir tanesi internet. Internet konusunda sizlere destek verecegiz. En fazla gelen taleplerden biri bu. Yine çesitli turlarla sizlere Altinova’yi tanitmak istiyoruz” diye konustu.

Vizyon projeler

Konusmasinda Altinova Belediyesi olarak ilçeye kazandirdiklari vizyon projeler hakkinda bilgi de veren Oral, Türkiye’de fener hayatini anlatan ilk Deniz Feneri Müzesi’ni tamamladiklarini, Kent Müzesi’ni de Ocak ayi sonuna kadar bitirmeyi planladiklarini kaydetti.

Bir sifir atik projesi olan Mama ve Kompost Tesisinin de bölgede bir ilk oldugunu kaydeden Baskan Oral, burada elde edilen mama ve bitki topraginin vatandaslara ücretsiz olarak verildigini kaydetti.

Programin sonunda Oral’a Okul Müdürü Bünyamin Kozakli tarafindan günün anisina plaket verildi.

Kaynak: İHA