Samsun'da 53 Kisiyi Internet Üzerinden Dolandiran 6 Kisi Tutuklandi

Samsun merkezli 6 ilde düzenlenen dolandiricilik operasyonuyla ilgili gözaltina alinan ve 53 kisiyi internet üzerinden dolandirdiklari tespit edilen 6 kisi tutuklandi.

Samsun'da 53 Kisiyi Internet Üzerinden Dolandiran 6 Kisi Tutuklandi
Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde yürütülen sorusturma kapsaminda Samsun Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü ekipleri, "suç islemek amaciyla örgüt kurma ve nitelikli dolandiricilik" suçlarina yönelik yapilan planli adli çalisma neticesinde, oto yedek parça satan firmalarin bilgilerini kopyalayarak, Samsun’da ve farkli illerde ürün almak isteyen 53 kisiyi internet üzerinden örgütlü bir sekilde dolandirdiklari tespit edilen sahislarin yakalanmasina yönelik 3 gün önce Samsun merkezli, Istanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya ve Kütahya illerinde es zamanli operasyon düzenledi.

Aralarinda, 11 yil 8 ay 15 gün ve 10 yil 6 ay 21 gün kesinlesmis hapis cezalariyla aranan 2 sahsin da bulundugu toplam 12 kisi yakalanarak gözaltina alindi. Yapilan aramalarda, 2 adet ruhsatsiz tabanca, 1 adet kurusiki tabanca, 1 adet ruhsatsiz av tüfegi, 88 adet tabanca fisegi, 9,60 gram esrar, 2 adet sahte kimlik karti, suçtan elde edildigi degerlendirilen 12 gram altin ve 10 bin 500 TL para, 26 adet çogu tuslu cep telefonu, 7 adet farkli kisilere ait banka karti ve çok sayida dijital materyal ele geçirildi. Olayla ilgili firarda bulunan bir kisi de Mus ilinde dün yakalandi. Kütahya’da yakalanan bir kisi ise Ses ve Görüntülü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile Samsun Savcisina ifade verdi ve serbest birakildi.

Polisteki sorgulari tamamlanan 11 kisi ise bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. 1 kisi de yakalandigi Mus ilinden SEGBIS ile mahkemeye ifade verdi. 6 kisi tutuklanirken, 5"i ev hapsi, 1’i ise adli kontrol sartiyla olmak üzere 6 kisi de serbest birakildi.
Kaynak: İHA