Evini Satarak Kurdugu Is, Hemcinslerine Ekmek Kapisi Oldu

Yozgat’ta 7 yil önce evini satarak açtigi lokantasinda iki kadinin istihdama kazandirilmasini saglayan 50 yasindaki Tülay Uslu, yöresel ev yemeklerini vatandaslarin begenisine sunuyor.

Evini Satarak Kurdugu Is, Hemcinslerine Ekmek Kapisi Oldu
Yozgat’ta evde oturmak yerine is hayatina atilmaya karar veren 3 çocuk annesi Tülay Uslu (50), oturdugu evini satarak 2016 yilinda esinin de tesvikiyle yöresel yemekler üzerine bir lokanta açmaya karar verdi. Önceleri beyran çorbasi ve pöç kebabiyla müsterilerini agirlayan kadin girisimci Tülay Uslu, çevresinin tavsiyesi üzerine yöresel ev yemekleri de yapmaya basladi.

Açtigi lokantada birbirinden leziz yemekleri müsterilerine sunan Uslu, 2 kadinin da is gücüne katilmasini sagladi. Uslu yaptigi girisimle diger kadinlara da örnek oldu. Sadece kadinlarin çalistigi ve günlük 4 çesit yemegin çiktigi lokantada Uslu ve arkadaslari, gelen müsterilerini misafir edasiyla agirlamaya çalisiyor.

“Yemeklere anne eli degiyor”

Is kurma hayaliyle evini satarak 7 yil önce lokanta açan 3 çocuk annesi girisimci Tülay Uslu, lokantada günlük 4 çesit ev yemegi çikardiklarini söyledi.

Kadin istihdamina da katkida bulundugunu söyleyen Uslu, “Evimizi satarak bu lokantayi 7 yil önce açtik. Açildiktan 6 ay gibi bir süre sonra da devletten destek aldik. Aldigim destekle is yerimin malzemelerinin yüzde 70’ini karsiladik. Yemeklerimize anne eli degiyor, evde kendi yaptigimiz yemekleri burada gelen misafirlerimize sunuyoruz. Biz onlari müsteri olarak degil misafir olarak görüyoruz ve onlari en iyi sekilde agirlamaya çalisiyoruz. Burada 3 bayan çalisiyoruz, her gün farkli ev yemekleri yapiyoruz. Günlük 3-4 çesit yöresel yemeklere de yer veriyoruz. Müsterilerimizin her istegine cevap veriyoruz. Müsterilerimize tesekkür ediyoruz geri dönüsü güzel oluyor. Açildigimizdan beri kalitemizden ve lezzetimizden ödün vermiyoruz” dedi.



“Lokantanin daimi müsterisiyim”

Lokanta müsterilerinden Ferhat Erdem ise yöresel yemeklerin de bulundugu lokantaya sürekli geldigini söyleyerek, “Burada hep hanimefendiler çalisiyor, burada hep özledigimiz anne yemekleri var. Türkiye’nin her yöresinden haftanin bir günü yemekler çikiyor. Burayi tercih etmemin en önemli sebebi ise temiz ve güvenilir olmasi. Onun için sürekli buraya geliyorum, yemeklerin ücretleri de çok uygun. Yozgatlidan da hak ettigi degeri görüyor diyebilirim. Çalisan kadinlarimizi tebrik ediyorum, emeklerine saglik” seklinde konustu.



“Gönül rahatligiyla burada misafirlerimi agirliyorum”

Müsterilerden Mahinur Öztürk de, “Haftada bir kez lokantaya ugruyorum. Burayi seviyoruz, yemekleri çok güzel oluyor, leziz ve temiz, özellikle ikramlari çok güzel. Gönül rahatligiyla misafirlerimi buraya getiriyorum, çok memnunum buradan” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA