Kahramanmaras'ta 26 Bin 47 Agir Hasarli Bina Yikildi

Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremler sonrasi agir hasarli binalarin 26 bin 47’si yikildi.

Kahramanmaras'ta 26 Bin 47 Agir Hasarli Bina Yikildi
Kahramanmaras’ta 6 Subat depremlerinde agir hasarli olarak tespit edilen binalarin yikim çalismalari devam ediyor.

Kahramanmaras’ta yikim karari verilen agir hasarli 35 bin 229 bina ve bagimsiz bölümlerde yikim islemleri is makineleri ve patlayici yardimiyla yikiliyor. Sehir merkezinin son durumu ise dron ile görüntülendi.

Il genelinde yikimlar devam ederken, metrekare bazinda gerçeklesen yikimin ise yüzdelik rakamlarini da artirdi.

8 Kasim tarihinde yikimda agir hasarlilarin yikiminda gelinen rakam 23 bin 442 iken, bu rakam 11 Aralik itibariyle 26 bin 47’ye yükseldi.

Depremzede Gazi Islamoglu, “Biz deprem konutlarinin bir an önce tamamlanip enkaz kaldirma çalismalarinin da tamamlanmasini isteriz ancak ülkemiz büyük bir afetten çikti. Yaralar sariliyor devletimize büyük bir yüktür. Vatandaslarimizdan biraz daha hosgörülü olmasini istiyorum” diye konustu.

Mehmet Tas ise, “Su an sehir merkezinde çalismalar çok güzel ekipler ful çalisiyor görüyoruz. Hayirli olsun. Ben de enkazdan çiktik evimiz yikildi insallah güzel olur. Ne kadar hizli olunursa o kadar iyi olur” dedi.

Kaynak: İHA