Insani Ateskesi Veto Eden ABD'ye Ercis'ten Tepki

Van’in Ercis ilçesinde yatsi namazi sonrasi bir araya gelen sivil toplum kuruluslari ve vatandaslar "acil insani ateskesi" veto eden ABD’ye tepki gösterdi.

Insani Ateskesi Veto Eden ABD'ye Ercis'ten Tepki
Ercis’te sivil toplum kuruluslari, Birlesmis Milletler Güvenlik Konseyi’nde Gazze’de acilen insani ateskes talep edilen karar tasarisini veto eden Amerika Birlesik Devletleri’ne, düzenlenen basin açiklamalariyla tepki gösterdi.

Ercis’te Vanyolu Camisi önünde bir araya gelen grup adina basin açiklamasini okuyan TÜGVA Ercis Baskani Engin Isler, “Gazze’de terör devleti Israil tarafindan yapilan soykirim insanlik tarihine kara bir leke olarak geçmekte, bütün dünya bu soykirima sahit olmaktadir. Son 68 günde Israil tarafindan 18 bin masum insan katledilmistir. 7 bin 112’si çocuk, 4 bin 885’i kadin olmak üzere binlerce masum, ibadethanelerin, okullarin, hastanelerin bombalanmasi sonucu sehit edilmistir. Bu rakamlar bir matematik hesaplamasi degil, katledilen masum insanlardir. Savas hukukunun, evrensel insan haklarinin alt üst edildigi bu saldirilar, süphesiz bir soykirimdir. Dünya halklari bu soykirima, bu katliama sessiz kalmamis, tepkiler göstererek ülkelerin harekete geçmesi çagrisinda bulunmustur. Her ne kadar çok geç kalsa da Birlesmis Milletler Güvenlik Konseyi de bu çagrilara cevap vererek ateskes ilan edilmesi için harekete geçmistir. Ne yazik ki yapilan oylamada bütün üyeler oy birligi ile ateskes yapilmasini talep ederken ABD’nin veto etmesi sebebiyle karar alinamamis, reddedilmistir. ABD 13 Birlesmis Milletler üyesi ülkeyi karsisina alarak Israil’in katliamina ortak oldugunu tescillemistir. Böylece Amerika tarihine de Israil barbarligina ortak olmak bir kara leke olarak yazilmistir. Bu ret karari süphesiz Amerikan halkinin degil, iktidarda bulunan Siyonist Biden hükümetinin bir kararidir. Artik özgürlük, baris, insan haklari konusunda Amerika hükümetinin hiçbir iddiasi ve samimiyeti söz konusu olamaz. Bu kararla dünyanin da 5’ten büyük oldugu açikça görülmüstür. Artik Amerika, insanligin gözünde özgürlük ve insan haklari ülkesi degil, barbarlik, zulüm, irkçilik ve katliam ülkesi olarak tanimlanacaktir. Birlesmis Milletler Güvenlik Konseyi yeniden reforme edilmeli, bütün dünya milletlerini karsisina alan Amerika bu katliama ortak olmanin bedelini ödemelidir. Daha iyi, daha adil bir dünya için bu ret kararini kiniyor, bütün dünya halklarini Amerika’ya karsi harekete geçmeye davet ediyoruz. Dünya Amerika’ya hükmeden Siyonist zalimlerden elbette daha büyüktür. Müslümanlar muzaffer olacak, onurlu ve izzetli Gazze halkinin dik durusu, katil Israil’in sonunu getirecektir. Isgal edilen Filistin topraklarindaki bu zulmün hesabi insanlik vicdaniyla birlikte hukuk önünde elbette sorulacaktir. Gazze kasaplari uluslararasi mahkemelerde eylemlerinin hesabini verecektir. Son nefesimize kadar Gazzeli masum sivillerin yaninda olacak, suçlular cezalandirilana kadar her platformda girisimlerde bulunmaya devam edecegiz. Bir kez daha haykiriyoruz; dünya 5’ten büyüktür” dedi.

Vatandaslar basin açiklamasi sonunda slogan atip dagildilar.
Kaynak: İHA