Alan, Heyelandan Yaralanan Personellerle Ilgili Konustu
Zonguldak Belediye Baskani Ömer Selim Alan, heyelandan etkilenen belediye personellerinin durumu hakkinda açiklamalarda bulundu.

Baskan Alan söyle dedi:
”Cumartesi aksam 19:56 itibariyle Asma mahallesinde Tulumba Sokak’ta ne yazik ki bir heyelan meydana geldi. Toprak kaymasi meydana geldi biliyorsunuz. Tabii haberi alir almaz Sayin Valimizin koordinasyonunda, AFAD ekiplerimiz, belediye ekiplerimiz, UMKE ekiplerimiz, emniyet jandarmamiz bütün devlet kurumlari. Tabii teyakkuza geçtik. Malum zor bir cografya orasi. Gittigimiz zaman gerçekten yogun bir yagis vardi. Toprak da çok yumusamis durumdaydi. Su topragi iyice doyurdugu için ne yazik ki bir heyelanla karsi karsiya. Tabii Perihan teyzemiz ve oglunu arama kurtarma çalismalari hemen basladi.
Tabii çok zor sartlarda arkadaslarimiz çalisiyordu. Saat 10:05 gibi ne yazik ki ikinci bir heyelan oldu ve çalisan arkadaslar AFAD personelimiz olsun, belediye personelimiz olsun, vatandaslarimiz da vardi çalisma ekibinde. Daha önce madende görev yapmis gönüllü vatandaslarimiz da vardi. Tabii bir anda mahser yerine döndü ortalik. Hemen tabii arkadaslarimizi kurtardik. Sadece belediyemizden, dokuz arkadasimizi Allah’a sükür sag salim aldik. AFAD Arkadaslarimizi aldik. 21 vatandasimiz yani oradaki çalisma arkadasimizi hastanelere sevk ettik. Tabii gecesinde de Içisleri Bakan Yardimcimiz sag olsun, AFAD Baskanimiz, hemen sehrimizi intikal ettiler. Onlarla beraber kriz masasinda durumu degerlendirdik ve çalismalara ara verildi.
Hastane ziyaretlerimizi yaptik. Allah’a sükür hepsinin sagligi yerinde. Bizim itfaiye personelimizden Ömer ile Vedat arkadasimiz su an yatisa yatiyorlar. Digerlerini taburcu ettik. Ömer’in ayaginda bir kirik var. Saliya da Çarsamba günü anestezi raporuna göre uygunluguna göre ameliyat operasyon planlaniyor. Diger arkadaslarimiz da evlerinde istirahat ediyorlar. Allah’a sükür can kaybimiz yok. Tek sevici tarafi. O tabii ertesi gün açilmasiyla beraber çalismalara kaldigimiz yerden hep beraber devam ettik. Öglen saatlerine dogru Perihan ablayla oglunun cansiz bedenlerine ulasildi. Tabii dün Gerçekten zor bir gündü."
