Kahramanmaras'ta Aralik Ayinda 10 Bin 337 Konut Teslim Edilecek

Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremler sonrasi yapimina baslanan ilk etaptaki deprem konutlarinin 10 bin 337 adeti Aralik ayinda teslim edilecek.

Kahramanmaras'ta Aralik Ayinda 10 Bin 337 Konut Teslim Edilecek
Asrin felaketi olarak nitelendirilen 6 Subat tarihli depremlerin merkez üssü Kahramanmaras’ta yapimina baslanan ilk etap depremzede konutlarinda sona gelindi. Toplam 72 bin 365 konut ve köy evinin yapilacagi il genelinde, Aralik ayi itibariyla anahtar teslimi yapilacak konut sayilari Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Müdürlügü tarafindan açiklandi.

Aralik ayi sonuna kadar 8 bin 568 konut ve bin 769 köy evi tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecek.

Yapimi tamamlanan konutlarin içerlerine esyalar yerlestirildi. Son düzenlemelerin yapildigi deprem konutlari dronla da görüntülendi.

Sehir merkezinin ayaga kalkmasi ve ticaretin canlanmasi amaciyla da Kentsel Tasarim Projesi’ne de baslandi. Baslatilan çalismayla sehir merkezine 10 binin üzerinde konut ve is yeri yapilacak.

Azerbaycan Mahallesi’nde çalismalar zemin arti 3 veya 4 kat olarak devam ediyor. Dönüsüm alani içerisinde kalan Kültü Park’in da yikimina baslandi. Kentsel Tasarim Projesi alani içerisinde afetzedelerin hiçbir hak kaybi olmayacagi ve kaç tane konutu veya is yeri varsa yine ayni sayida hak sahibi olacagi ögrenildi.

Depremzede Cahit Özbostan, “Suanda konteyner de kaliyoruz ben köyde kaliyorum ve orada da yapiliyor evler bir aya kadar teslim ederle. Devlet çaba gösteriyor etrafta da görüldügü gibi insaat çalismalari sürüyor. Ama biz vatandas olarak bu sikintilari çekmek zorundayiz. Devlet çaba gösteriyor. Tabi yeterli degil ev temin ediliyor ancak biraz daha hizli yapilirsa güzel olacak” diye konustu.

Esnaf Mehmet Yalçin, “Cumhurbaskanimizi Allah basimizdan eksik etmesin iyi ki var Türkiye olarak çok güçlü bir devletiz. Bir an önce daha hizli bir sekilde konutlarimizin yapimi tam gaz devam ediyor. Edindigim bilgilere göre 10 bin civarinda konut teslim edilecek. Emegi geçen herkese çok tesekkür ederim” ifadesini kullandi.

Bir baska depremzede ise, “Bizim evimiz gitti ve kiradayiz insallah kisa sürede evlerimizi teslim etmelerini istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA