Herkes Onu 'Koca Yürekli Baba' Diye Tanidi Açiklamasi Gündeme Gelen Baba IHA'ya Konustu

Diyarbakir’da tekerlekli sandalyesiyle yillardir çocuklarini okula götüren Ramazan Güngür’ü herkes, "Koca yürekli baba" diye tanidi. Ihlas Haber Ajansi’na konusan Güngür, "Engelime ragmen her gün çocuklarimi okula götürüp getiriyorum" dedi.

Herkes Onu 'Koca Yürekli Baba' Diye Tanidi Açiklamasi Gündeme Gelen Baba IHA'ya Konustu
Merkez Baglar ilçesi Selahattin Eyyubi Mahallesi’nde ikamet eden 36 yasindaki, 4 çocuk babasi Ramazan Güngür, geçtigimiz günlerde “Yürekleri isitan görüntü” haberiyle gündeme gelmisti. Bunun üzerine hayat hikayesini anlatan Güngür, 17 yasinda SMA tip-3 hastaligiyla birlikte ayaklarini kaybettigini söyledi.



Lise döneminde ayaklari tutmamaya baslayan Güngür, azmedip okulunu bitirip Elazig Firat Üniversitesi’nde Tibbi Görüntüleme Teknikleri bölümünü okumaya basladi.

Bu zaman zarfinda tekerlekli sandalyesiyle okula gidip gelen Güngür, mezun olduktan sonra girdigi E-KPSS sinavindan aldigi puan ile Diyarbakir’da Gazi Yasargil Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne atandi. Egitimden vazgeçemeyen Güngür, ön lisans ve lisans olmak üzere 6 farkli bölüm bitirdikten sonra konaklama ve turizm üzerine de yüksek lisans bitirdi.

4 çocugundan 4. sinif ögrencisi Beytullah ve 1. sinif ögrencisi Emrullah’i her gün akülü sandalyesiyle okula götürüp getiren Güngür, yürekleri isitan görüntülerle örnek davranis sergiliyor.

Yaz-kis, yagmur-çamur demeden çocuklarinin egitimi için engelini asan Güngür, "17 yasima kadar saglikli bir sekilde yürüdüm. Daha sonra ayaklarimi maalesef kaybettim. 3 yil öncesine kadar kas hastaligimin oldugu tahmin ediliyordu. Ama sonrasinda SMA tip-3 hastasi oldugumu ögrendim. Lise birinci siniftayken ayaklarimi kaybetmistim. Ama yine de azimle okulumu bitirdim. Daha sonra Elazig’da Firat Üniversitesi’nde tibbi görüntüleme teknikleri bölümünü kazandim. Okulumu engelime ragmen basariyla bitirdim. Toplam 6 farkli bölüm bitirdim. Konaklama ve turizm üzerine de yüksek lisans yaptim. Su anda da sosyoloji bölümünü okuyorum. Biraz hizimi su siralar kestim. Çocuklarimin egitimi için yogunlastim" dedi.



"Engelime ragmen çocuklarimi okula götürüp getiriyorum"

Engelinin çocuklarinin egitimi için yardim etmesine engel olamayacagini dile getiren Güngür, "Çocuklarimdan Emrullah su an ilkokul 1. sinifa gidiyor. Beytullah ise 4. sinifa gidiyor. Her gün çocuklarimi engelime ragmen okula götürüp getiriyorum. Ayni zamanda E-KPSS puanimla atandigim Gazi Yasargil Egitim ve Arastirma Hastanesi Baglar Semt Polikliniginde çalisiyorum. Hem çocuklarla ilgileniyorum hem de isimi elimden geldigince layikiyla yapmaya çalisiyorum. Sabahlari kalkip hazirlandiktan sonra ögleden önce dersi olan Beytullah’i Balar ilçesindeki Mesut Yilmaz Ilkokulu’na birakiyorum. Çocugumla yolda sohbet ede ede ilerliyoruz. Daha sonra oradan ise gidiyorum. Ögle arasi oldugunda eve gelip bu sefer ögleden sonra dersi olan Emrullah’i aliyorum. Onu da ayni okula birakip, Beytullah’i bu kez eve getiriyorum. Ögle arasi bittikten sonra isimin basina dönüyorum. Mesai çikisinda ise Emrullah’i alip eve beraber dönüyoruz" diye konustu.



"Engelliyiz diye bahane aramiyoruz"

Hayatindaki tüm zorluklara ragmen çocuklarini ve esini önemsedigini ifade eden Güngür, sunlari kaydetti:

"Hayatimiz zorluklarla dolu. Bu zorluklarin basiyla mücadele etmeye çalisiyoruz. Bugün saglam insanlar bile çok sikintilar çekiyor. Biz bu engelli halimizle çocuklarimiza karsi daha verimli olmaya çalisiyoruz. Çocuklarimi çok seviyorum. Bu dünyada Allah onlari bize nasip etti. Biz de onlarin bakicilariyiz. Engelliyiz diye bahane aramiyoruz. Bu bizim sorumlulugumuzdur. Imkanlar elverdigi müddetçe çocuklarimin egitimini önemseyecegim. Sonuçta yarin öbür gün ülkemize, vatanimiza faydali bir birey olarak hizmet edecekler."

"Çocuklarim akülü sandalyemin sarji bittiginde itmeye çalisip yardim ediyor"

Çocuklarinin da kendisine yardimci oldugunu söyleyen Güngür, "Çocuklarim geçtigimiz günlerde haberde videomuzu gördügünde çok sevinmistiler. Çocuklarim bana sürekli en iyi ögretmenlerinin ben oldugumu söylüyorlar. Çocuklarimin yaslari küçük olmasina ragmen ellerinden geldigi kadar bana yardimci oluyorlar. Bazen yolda akülü sandalyemin sarji bittiginde itmeye çalisiyorlar. Bu durum beni çok duygulandiriyor. Bu yasta bile bana bu fedakarligi yapiyorlar. Ben de bana karsi davranislarini gördükçe daha fazla onlara fayda saglamak için hirslaniyorum" ifadelerini kullandi.

Ilkokul 1. sinif ögrencisi Beytullah Güngür ise babasinin sürekli okula götürüp getirmesinden mutluluk duydugunu söyledi.

Beytullah, "Babam sabahlari evden okula götürür, daha sonra ise gider. Öglen arasinda eve gelir kardesimi okula getirir, beni alir eve götürür. Aksamlari babamla birlikte derslerimi kontrol ederiz. Anlamadigimiz konularda babam bize çok yardimci oluyor" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA