Yozgat'ta Ögrenim Gören Filistinli Ögrenciler Endiseli

Yozgat Bozok Üniversitesi’nde okuyan Filistinli ögrenciler, Israil’in saldirilari nedeniyle Filistin’de yasayan ailelerinin can güvenliginden endise ediyor. Israil saldirilari altinda yasam mücadelesi veren ailelerinin yasadigi tehlike, Filistinli ögrencileri de derinden etkiliyor.

Yozgat'ta Ögrenim Gören Filistinli Ögrenciler Endiseli
Yozgat Bozok Üniversitesi’nde ögrenimlerini sürdüren Filistinli ögrenciler, Israil’in saldirilari nedeniyle ülkelerinde yasayan ailelerinin hayatindan endise duyuyor. Ailelerinden uzakta yasamanin son derece zor oldugunu söyleyen ögrenciler, akrabalarinin can güvenligi için kaygilaniyor. Israil’in Filistin’e yönelik bombardimani ve çatismalari sirasinda ailelerinin yasadigi tehlikeden Filistinli ögrenciler de etkileniyor. Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yasar da Filistinli ögrencilerle bir araya gelerek sohbet edip, aileleriyle olan iletisimleri ve ihtiyaçlari hakkinda bilgi aldi.

Umarim biran önce savas biter

Yozgat Bozok Üniversitesi Mühendislik-Mimarlik Fakültesi ögrencilerden Dunia Alborra, akrabalarindan haber alamadiklari için endiseli olduklarini söyleyerek, “Filistin’de su an mücadele eden birçok akrabalarimiz var, maalesef onlardan haber alamiyoruz. Acaba saglar mi ondan da haberimiz yok umarim biran önce savas biter, kurtulurlar. Temennimiz bu insanlarin o savastan sag salim çikmasi, dua ediyoruz ve çok üzülüyoruz. Kalbimiz onlarla her zaman. Oradaki durumlar çok vahim, herkes evinde otururken üzerlerine bombalar yagiyor. Rabbim onlarin yardimcilari olsun. Akrabalarla en son 5 gün önce çok zor bir sekilde görüstük o da mesaj yoluyla. Interneti zaten bilerek kesiyorlar, orada hiçbir sekilde haberdar olmayalim diye. Korku ve endise içindeyiz, onlar için korkuyoruz. Onlara dua ediyoruz, biran önce savas biter, kurtulurlar ve katliamlar sona erer” dedi.

Ailem için endiseleniyorum

Mühendislik-Mimarlik Fakültesi ögrencisi Khalid Yamak ise “Annem, babam ve 5 kardesim Filistin’de ve haber alamiyorum. 3 gün önce konustum, durumlari çok kötü, onlar için çok korkuyorum. Görüsemiyorum onlarla ailemi çok özledim. Çok korkuyorlar, insallah bu savas biter” seklinde konustu.

Filistin’de savas çok vahim bir sekilde sürüyor

Ögrencilerden Shahd Alborra da, “Filistin’de çok vahim bir sekilde savas oluyor, ne zaman biter hiçbir fikrimiz yok. Hiç bitecek gibi degil çocuklar, anneler ölüyor. Hiç kimse bir sey yapamiyor. Çok kötü bir durumdayiz, korkuyoruz, onlar adina endiseliyiz. Filistin’de birçok akrabaminiz var hiçbir sekilde ulasamiyoruz, en son 5 gün önce ulasabildik ve durumlari çok kötüydü. Insallah bu savas biran önce biter, herkes kurtulur, hayatlari çok güzel bir sekilde devam eder” ifadelerine yer verdi.

Filistinli ögrencilerimizin acilarini hafifletmeye çalisiyoruz

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yasar ise üniversitelerinde ögrenimlerini sürdüren Filistinli ögrencilerin yanlarinda olduklarini ve acilarini paylastiklarini söyleyerek, “Dünyanin gözü önünde yasanan bir katliam var, biz de ülke olarak dünyaya örnek olacak sekilde tepkiler vermeye devam ediyoruz. Cumhurbaskanimizin baskanliginda Filistin halkinin yaninda oldugumuzu her firsatta belli ediyoruz. Tabii üniversitelerimizde de ögrencilerimiz var, bizim üniversitemizde olan ögrencilerimizle de zaman zaman bir araya geliyoruz. Onlarin ihtiyaçlarini tamamlama hususunda elimizden geleni yapiyoruz. Onlarin acilarini hafifletmeye çalisiyoruz, o bölgede hepsinin akrabalari var. Burada acilariyla beraber baska sikintilari da olmasin diye elimizden geleni yapiyoruz. Yardimci olmak adina onlarla beraberiz. Gönlümüzle, dualarimizla sesimizin yettigi kadar Yozgat Bozok Üniversitesi olarak onlarin acilarini paylasmaya devam edecegiz, onlarin yanindayiz” dedi.

Kaynak: İHA