Yaban Keçisini Avlayan Sahislari, Satirdaki DNA'dan Tespit Edip, Para Cezasi Uyguladiyar

Antalya’da koruma altindaki yaban keçisini avlayan 2 kisiye, 45 bin 551 lira idari para cezasi uygulandi.

Doga Koruma ve Milli Parklar Antalya Il Sube Müdürlügüne bagli Finike DKMP Sefligi ekipleri 31 Ocak 2023 tarihinde Finike ve Kumluca ilçe sinirlarindaki Sarikaya Yaban Hayati Gelistirme Sahasinda yaban keçisi avi yaptigi tespit edilen edilen sahislari takibe basladi.

Daha önce bir çok kez fotokapana giren ve yüzlerini maskeyle gizledikleri için tespit edilemeyen sahislar Finike DKMP ekibinin titiz çalismasi sonucu yakalandi.

Mantar toplamaya daga çiktigini söyleyen sahislarin çantalarinda çuval, satir, dürbün ve degisik boyutlarda biçak ele geçirildi. Satirin ve biçaklarin üzerinde kan lekesi olmasi ve bunun yaban keçisine ait olabilecegi süphesiyle kesici aletler Jandarma Olay yeri inceleme ekipleri ile birlikte delil çantasina koyularak, inceleme yapilmak üzere laboratuvara gönderildi. Satir üzerindeki kanin Finike -Sarikaya-Kibris Çayi yöresinde toplanan yaban keçisi popülasyonuna ait DNA örnekleri ile eslestigi tespit edildi.

Sahislar hakkinda 4915 sayili Kara Avciligi Kanununa muhalefetten 45 bin 551 TL idari para cezasi uygulandi. Biri ruhsatsiz,biri ruhatli ama haznesi 2 fisek alacak sekilde sinirlandirilmamis takozsuz sarjörlü 2 tüfege el konuldu. Jandarma ekipleri tarafindan ruhsatsiz tüfek tasimaktan dolayi 2521 Sayili kanununa muhalefetten islem yapildi. Avcilik Belgesi olan bir sahsin ayni suçu 2’den fazla isledigi için belgesi iptal edildi. Ayrica bir adet yaban keçisi için 250 bin liralik tazminat uygulanacagi bildirildi.

Kaynak: İHA