Biden Ve Netanyahu Gazze'de 'Taktiksel Duraklamayi' Ele Aldi

Beyaz Saray tarafindan yapilan açiklamada, ABD Baskani Joe Biden ve Israil Basbakani Binyamin Netanyahu’nun Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilarinda "taktiksel duraklamayi" ele aldiklari belirtildi.

Biden Ve Netanyahu Gazze'de 'Taktiksel Duraklamayi' Ele Aldi
ABD Baskani Joe Biden ve Israil Basbakani Binyamin Netanyahu telefonda görüstü. Beyaz Saray tarafindan yapilan açiklamada, Biden ve Netanyahu’nun görüsmede Israil, Gazze Seridi ve Bati Seria’daki son gelismeleri ele aldiklari belirtildi. Biden ve Netanyahu’nun Gazze Seridi’ndeki rehinlerin serbest birakilmasi için devam eden çabalari tartistiklari aktarilan açiklamada, liderlerin "Gazze Seridi’ne yönelik insani yardimlardaki artisi memnuniyetle karsiladiklari ve yardimlarin önemli ölçüde artirilmasini ele aldiklari" ifade edildi.

Biden’in Netanyahu’ya sivillerin askeri operasyonlar sirasinda korunmasi gerektigini vurguladigi ifade edilen açiklamada, “Iki lider, sivillere devam eden çatisma alanlarindan güvenli bir sekilde ayrilmalari için firsat verilmesi, insani yardimlarin ihtiyaç sahibi sivillere ulasmasi ve rehinelerin serbest birakilmasini saglamak için taktiksel duraklama ihtimalini tartisti” denildi.
Kaynak: İHA