Kiliçdaroglu'ndan Özel'e Yanit Açiklamasi 'Keske Yüzüme Söyleseydin'

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Genel Kurultay’da CHP Genel Baskan Adayi Özgür Özel’in elestirilerine yanit vererek, “Keske burada anlattiklarini uzun süredir benimle çalisirken yüzüme söyleseydin” dedi.

Kiliçdaroglu'ndan Özel'e Yanit Açiklamasi 'Keske Yüzüme Söyleseydin'
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 38. Olagan Kurultayi Ankara Spor Salonu’nda gerçeklesiyor. Genel Baskanlik yarisinda aday olan Özgür Özel, Kiliçdaroglu’na konusmasi sirasina birtakim elestirilerde bulundu. Kurultayda bir daha konusma yapmayacagini ifade eden Kiliçdaroglu, Özel’in elestirilerinin ardindan tekrar mikrofonu aldi ve rakibine yanit verdi.

“Keske burada anlattiklarini yüzüme karsi söyleseydin”

Özel ile uzun yillar beraber çalistiklarini dikkat çeken Kiliçdaroglu, “CHP’nin bir dis politika danisma kurulu oldugunu bilmiyorsa bir arkadasimiz ve o dis politika danisma kurulunda iki genel baskanimizin da yer almasini bilmiyorsa oraya bir soru isareti koymak zorundayim. Dis politika konusunda hem büyükelçilik yapmis arkadasimiz hem uzun süre danismanligimi yapti. Evet listeye koydum, e seçilmedi. Örgüt izin vermedi. Örgütün PM’ye seçmedigi bir büyükelçiyi hangi gerekçe ile MYK’ya tasiyacagim. Elestiriye açigim, benim kadar elestiriye açik hiç kimse yoktur. Parti Meclisi’nde beni elestirenin asla sözünü kesmem ve dinlerim. Uzun süredir beraber çalisiyoruz, keske burada anlattiklarini yüzüme karsi söyleseydin” seklinde konustu.



“Türkiye’yi degistiremezler”

Kiliçdaroglu, Özel’in kendisinin ABD ve Ingiltere’ye gitme sebebini ögrenemedigini belirterek, “Ya Türkiye’ye teknoloji getirecegiz. Dünyanin bir numarali üniversitesine, MIT’e gidiyorum. Hala ondan haberi olmayan bir kisi varsa ve partide görev yapiyorsa beni dinlemiyor demektir. Bakiniz, Osmanli sanayi devrimini kaçirdigi için batti. Türkiye’nin teknoloji devrimini yakalamasi lazim. Dünyanin en önemli hocalariyla, dünyanin en önemli üniversiteleriyle görüstüm. Almanya yapay zeka merkezi. Ben oralari geziyorum. Bu ülkeye devrimi, teknoloji devrimini getirmek için mücadele ediyorum. Ve ben bunu defalarca söylüyorum ve hala burada kisir bir politik tartisma konusu oluyorsa o arkadaslar Türkiye’yi degistiremez ve dönüstüremezler” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA