Dünya Hali Sektörü, GAIB'in Öncülügünde Istanbul'da Bulusuyor
Güneydogu Anadolu Hali Ihracatçilari Birligi ve Istanbul Hali Ihracatçi Birligi tarafindan 5-8 Aralik 2023 tarihleri arasinda Istanbul Fuar Merkezinde gerçeklestirilecek olan CFE Hali ve Yer Kaplamalari Fuari Istanbul 2023’ün hazirliklari tamamlandi. Türkiye’nin hali ticaret merkezi olmasi yolunda önemli bir adim atildigini ifade eden GAHIB Baskani Kaplan basarili bir fuar geçireceklerine inandiklarini sözlerine ekledi.

Istanbul Hali Fuarina yüksek katilim bekleniyor
5 Aralik 2023 Sali günü kapilarini açmaya hazirlanan CFE Hali ve Yer Kaplamalari Fuarina yogun katilim beklendigini de ifade eden Baskan Zeynal Abidin Kaplan, “Fuarimizin açilisini yapmasi için Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’i da davet ettik. Bunun disinda Ticaret Bakanimiz Ömer Bolat, Bakanlarimiz, Istanbul Valimiz Davut Gül, Gaziantep Valimiz Kemal Çeber ve Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskanimiz Fatma Sahin’in de bu tarihi günde bizleri yalniz birakmayacagina inaniyoruz. Simdiden destekleri için ayri ayri hepsine tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.
Fuara katilimin yüzde 85’i Türkiye yüzde 15’i farkli ülkelerden
Güneydogu Anadolu Hali Ihracatçilari Birligi ve Istanbul Hali Ihracatçilari Birligi isbirligiyle 5-8 Aralik 2023’te Istanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan CFE Hali ve Yer Kaplamalari Fuari’ni Dünya hali sektörünün temsilcisi yaklasik 400 firma temsilcisini agirlayacak.
2022’yi 17 milyar dolarla kapatan küresel hali pazarinin 10 yil içinde 25 milyar dolari asmasini bekledigini ifade eden GAHIB Baskani Zeynal Abidin Kaplan bu pazardan daha çok pay almak için önemli projelere imza attiklarini ve 2024 yilinda uzak ülkeler basta olmak üzere birçok ülkeye ticaret heyetleri düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.
Türkiye Dünya hali ticaret merkezi olmaya talip
Dünyadaki makine hali üretiminin yüzde 70’ini üreten ve farkli cografyalara ihraç eden Türkiye’nin önümüzdeki süreçte bu pazarlardan daha fazla pay alacagina inandigini da ifade eden Baskan Kaplan, "CFE Hali ve Yer Kaplamalari Fuarina katilan firmalarin yüzde 85’i Türkiye’den yüzde 15’lik kismi ise farkli ülkelerden gelecek olan firmalardan olusuyor. 330’a yakin firmanin 2024 koleksiyonlarini tanitacagi fuarda Iran basta olmak Çin, Ingiltere, Pakistan, Afganistan, Özbekistan, Rusya, Endonezya, Fas, Ukrayna, Misir ve Ürdün’deki üretici firmada katiliyor. GAHIB ve IHIB bu fuarla dünyanin en büyük hali fuarlarindan birine imza atmaya hazirlaniyoruz” diye konustu.
Kapilarini 5 Aralik’ta açmaya hazirlanan CFE Hali ve Yer Kaplamalari Fuari’nin dört gün sürecegini de belirten Baskan Kaplan bu süreçte firmalarin yenilikçi ürünlerini ve 2024 hali modasiyla ilgili yeni tasarimlarini görücüye çikaracagini da sözlerine ekledi.
