Hakkari'de 'Il Tahsisat Komisyon Toplantisi' Yapildi

HAKKARI – Hakkari Valisi ve Belediye Baskan Vekili Ali Çelik baskanliginda Köylere Hizmet Götürme Birligi (KÖYDES) 2023 Yili 2. Dönem Il Tahsisat Komisyon Toplantisi yapildi.

Hakkari'de 'Il Tahsisat Komisyon Toplantisi' Yapildi
Valilik konferans salonunda yapilan toplantida, 13 Mart 2023 tarih ve 2023/6909 sayili Cumhurbaskanligi karari ile Hakkari’ye tahsis edilen 70 milyon 834 bin 877 TL tutarindaki ödenek çerçevesinde Hakkari merkez, Yüksekova, Semdinli, Çukurca ve Derecik ilçelerinde tamami bu yil bitirilmesi planlanan 73 proje hakkinda görüsme saglandi. 43 yol, 26 içme suyu, 1 tarimsal sulama ve 3 atik su projesi olmak üzere toplam 73 projeden 67 tanesinin tamamlandigi, 5 tanesinin devam ettigi ve 1 tanesinin ise ihale asamasinda oldugu ifade edilen toplantida, Hakkari Il Özel Idaresi Müdürlügüne asfalt plenti alinmasi, asfalt ekibinin kurulmasi, parke tasi imalati yapilmasi ve tas ocagi açilmasi için yer arastirmasi yapilmasi konularinda da görüs alisverisi yapildi.

Toplantiya vali yardimcilari Bugra Karadag ve Tayyar Emre Mahmutoglu, Yüksekova Kaymakami Ömer Çimsit, Semdinli Kaymakami Ali Ekber Ates, Derecik Kaymakami Abdulkadir Isik, Çukurca Kaymakami Mert Kumcu ve ilgili kurum müdürleri katildi.

Kaynak: İHA