Cumhurbaskani Erdogan, Astana'da Ahiskali Türklerle Bir Araya Geldi

Türk Devletleri Teskilati (TDT) 10. Zirvesi’ne katilmak üzere Kazakistan’da bulunan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, DATÜB Genel Baskani Ziyatdin Kassanov’la görüstü.

Cumhurbaskani Erdogan, Astana'da Ahiskali Türklerle Bir Araya Geldi
Dünya Ahiska Türkleri Birligi (DATÜB) Genel Baskani Ziyatdin Kassanov Astana’da Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan kabul edildi. Erdogan, Ahiskali Türkleri durumlarini sorarken, en son Amerika Birlesik Devletleri’ne gerçeklestirdigi ziyareti sirasinda düzenlenen programda oldukça samimi bir görüsme gerçeklestirdigini bildirdi.

Ahiskali Türklerle ilgili konular ele alinan görüsme sonrasi Kassanov, Ahiskali Türklerin genel durumu ve Ahiska Türklerle ilgili konulari ele aldiklarini söyleyerek, "Cumhurbaskani Erdogan’a yakin ilgisi, sevgisi ve toplumumuza olan desteklerinden ötürü kendilerine tesekkür ederek, dünyanin 10 ayri ülkesinde yasayan Ahiskali Türklerin her zaman Türkiye Devletimizin ve kendilerinin yaninda oldugunu bir kez daha ifade ettik. Cumhurbaskanimiz Erdogan’a Ahiskali Türkler adina tesekkür ederek, bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da toplum için her türlü faydali çalismalarin içerisinde olacagimizi ifade ettik" dedi.

Görüsmede Türkiye Cumhuriyeti Çimkent Fahri Konsolosu ve DATÜB Güney Kazakistan Temsilcisi Latifsah Assanov ile DATÜB Baskan Yardimcisi Ismail Akhmedov’da hazir bulundu.
Kaynak: İHA