Izmir'deki Kundaklamanin Altindan Sarkintilik Iddiasi Çikti

Izmir’in Karabaglar ilçesinde bir is yerinde çikan ve üst kattaki dairelerinde zarar gördügü yanginin kundaklama oldugu ortaya çikti. Is yerini kundaklayan süpheli kiskivrak yakalanirken, süphelinin emniyetteki ifadesinde is yeri sahibinin ablasina sarkintilik yaptigi için olayi gerçeklestirdigini söyledigi ögrenildi.

Izmir'deki Kundaklamanin Altindan Sarkintilik Iddiasi Çikti
Olay, 24 Kasim günü saat 04.30 siralarinda Çalikusu Mahallesi Coskun Kale Sokak’ta bulunan dört katli bir apartmanin zemin katinda bulunan cep telefonu magazasinda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre motosikletli bir kisi, cep telefonu dükkanina gelerek camlari kirdi ve is yerini kundaklayarak kaçti. Alevlerin kisa sürede büyüdügünü gören çevre sakinlerinin ihbariyla bölgeye itfaiye, polis ve saglik ekipleri sevk edildi. Itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle alevler söndürülürken, çikan yanginda is yerinin yanindaki kasap dükkani ve apartmanda hasar meydana geldi. Yanginda is yeri kullanilamaz hale gelirken, üst kattaki dairelerde ve yandaki kasap dükkaninda maddi hasar olustu. Olay Yeri Inceleme ekipleri, is yerinde incelemelerde bulunurken, is yerini kundakladigi öne sürülen süphelileri yakalamak için çalisma baslatildi.

Ablasina sarkintilik ettigini söyledi

Olayla ilgili inceleme yürüten polis ekipleri, yapilan kamera ve saha çalismalarinda süpheli sahsin olay yerine kaskli ve plakasiz motosiklet ile geldigini, 67 ayri kameranin incelenmesiyle tespit etti. Olayi gerçeklestirdikten sonra Buca ilçesine gittigi tespit edilen, olayin süphelisi I.S., polis ekiplerince kiskivrak yakalandi. Gözaltina alinan I.S.’nin emniyetteki ilk ifadesinde, is yeri sahibinin ablasina sarkintilik yaptigi iddiasiyla, konuyu kendisinin gerçeklestirdigini söyledigi ögrenildi.

Gözaltina alinan süphelinin emniyetteki islemlerinin sürdügü ögrenildi.
Kaynak: İHA