Siirt'te Akademisyen Ve Ögrencilerden Israil'e Tepki, Filistin'e Destek

Siirt’te bir araya gelen üniversite ögrencileri ve akademisyenler, Israil’in Filistin’de gerçeklestirdigi saldirilara tepki göstererek, Filistin’e destek verdi.

Siirt'te Akademisyen Ve Ögrencilerden Israil'e Tepki, Filistin'e Destek
Siirt Üniversitesi Kezer Yerleskesi’nde bir araya gelen ögrenciler ve akademisyenler, yaptiklari basin açiklamasi ile Israil’in Gazze’ye saldirilarina tepki gösterdi. Grup adina açiklamada bulunan Doç. Dr. Emrah Istek, masum çocuklari, savunmasiz kadinlari ve beli bükülmüs yaslilari öldürmenin hiçbir insani ölçütle açiklanamayacagini söyledi.

Yasananlarin daha acisinin bu hadiselerin tüm dünyanin gözü önünde olmasi oldugunu belirten Istek, Israil’in birçok noktayi bombaladigina herkesin sahit oldugunu ifade etti.

"O nedenle biz bilim insanlari, geçici degil kalici bir ateskes olmasini ve Filistin’in özgürlügüne kavusmasini istiyoruz" diyen Dr. Istek, söyle konustu:

"Zira Israilli asiri sagci bir bakanin ’Gazze’ye nükleer bomba atilma olasiligi var’ söylemini duyduk ve isittik. Bu nedenle Filistin topraklarinda daha elim hadiselerin olmamasi için su an burada oldugu gibi sesimizin daha gür, safimizin daha belli, irademizin daha saglam olmasi gerekmektedir. Uluslararasi yardim kuruluslari bölgeye insani yardim sokmaya çalisirken Israil Sifa Hastanesi, El-Baptist Hastanesi, Nasr Çocuk Hastanesi, Rantisi Hastanesi, Ruh Sagligi Hastanesi ve Göz Hastanesi’nde yasama tutunmaya çalisan geneli çocuk ve kadin binlerce kisiyi katletti. Anneler ve babalar çocuklarinin paramparça olan cesetlerini toplayip posetlere koyarak defnetmek zorunda kaldilar."

Israil’in uluslararasi hukuku tanimayan, gözü dönmüs cani bir düsman oldugunu söyleyen Istek, "Bugün bizlerin arasinda egitimciler ve ögrencileri var. Çocuklarin en mutlu olduklari okullar, bugün onlarin cenazesi ile doldu. Egitim yapilamaz hale geldi ve okullar belirsiz bir zamana kadar kapandi, evlerinden çikarilan halka bir siginak oldu. Burada bulunan tüm hocalarimiza, idari personelimize, ögrencilerimize, basin mensuplarina ve bu tarihi ana sahitlik eden herkese katilimlarindan dolayi tesekkür ederiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA