Artvin'de Dev Dalgalarin Vurdugu Balikçi Barinaginda Hasar Tespitine Baslandi

Artvin’in Kemalpasa ilçesinde firtinada büyük hasar gören balikçi barinaginda sularin çekilmesi ile hasar tespit çalismalarina baslandi.

Artvin'de Dev Dalgalarin Vurdugu Balikçi Barinaginda Hasar Tespitine Baslandi
Artvin’de önceki gün baslayan siddetli yagis bazi bölgelerde heyelanlara neden olurken, firtinada dev dalgalar sahil bandindaki karayolu ve balikçi barinaginda hasara yol açmisti. Dalgakiranlari asan dev dalgalar ile Kemalpasa ilçesinde bulunan balikçi barinagindaki barinaklar yikilmis, bazi tekneler batmisti. Deniz suyunun çekilmesiyle felaketin boyutu ortaya çikti. Geçimini balikçilikla saglayan vatandaslar, ekmek teknelerini kurtarmak için seferber oldu. Dalgiçlar ve vinç yardimiyla tekneler çikartilarak, tamir için atölyelere çekildi.

Kemelpasa Su Ürünleri Kooperatifi Baskani Saim Çakici, ”Büyük bir afet yasadik. 56 yasindayim, 10 yasindan beri balikçilik yapiyorum. Ama dünkü gibi afet ilk defa gördüm. 3 kayigimiz batti. Zararimiz çok, bir barakamiz zarar gördü. Devlet büyüklerimiz aradi sag olsunlar. Hasar tespit çalismasi yapildi. Zararimiz büyük, karsilanmasi talebinde bulunuyoruz” dedi.

Teknesi batan balikçi Erkan Kocal ise, ”Balikçi barinaginda benim teknem batti. Dört çocugum var, bu isle ailemi geçindiriyorum. Agim, her seyim gitti. Hiçbir seyim kalmadi” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA