Trendyol Paylasma Günü'nde Sepette Iyilik Hareketi Ile STK'lara Destek Oluyor

Sivil toplum kuruluslarinin en önemli gelir kaynagi olan ürünleri platformda milyonlarca müsterisi ile bulusturan Trendyol, 28 Kasim Paylasma Günü’nde herkesi iyilik hareketine davet etti.

Trendyol Paylasma Günü'nde Sepette Iyilik Hareketi Ile STK'lara Destek Oluyor


Türkiye’nin ve dünyanin önde gelen e-ticaret platformlarindan Trendyol, milyonlarca müsterisini bagisçiliga ve gönüllü olmaya davet ediyor. Bu yil üçüncü yasini kutlayan Sepette Iyilik Hareketi ile 90 STK’yi tek çati altinda bulusturan e-ticaret platformu, 28 Kasim Paylasma Günü’nde sivil toplumun ortaya çikardigi sosyal faydaya ve etkiye destek oluyor. E-ticaret platformu, sivil toplum kuruluslarina bugüne kadar 200 milyon TL’den fazla kaynak olusturulmasina aracilik etti.

E-ticaret platformunun kurulusundan bu yana tüm ekosistemi için pozitif etki olusturmayi önceliklendirdigini belirten Trendyol Kurumsal Iletisim Direktörü Irem Poyraz, “Bir teknoloji sirketi olarak sahip oldugumuz olanaklarla hayatin farkli alanlarda dijital uçurumun kapatilmasina odaklaniyoruz. Sivil toplum kuruluslarina sürdürülebilir ve inovatif bir kaynak olusturma modeli sunan Sepette Iyilik ise, dünyada benzeri bulunmayan, basarili bir özel sektör- sivil toplum isbirligi örnegi. Bu programla sivil toplum kuruluslari için ek kaynak olustururken, ayni zamanda dijitallesmelerine, görünürlüklerinin artmasina ve toplumsal meselelere yönelik farkindalik olusturmalarina katki sagliyoruz. Sepette Iyilik bireysel bagisçiligi motive etmesinin yaninda erisilebilirligi saglanmasi bakimindan da önemli. Bu programa dahil olan ulusal yapilarin yani sira yerel sivil toplum kuruluslari da bulunuyor. Yereldeki kuruluslarin tüm Türkiye’ye ulasmasinin yolunu açmis oluyoruz. Bizler için mutluluk kaynagi olan bir gelisme de Sepette Iyilik Hareketimizin ödüle deger görülmesi. Sepette Iyilik Hareketi, Türkiye Halkla Iliskiler Dernegi (TÜHID) tarafindan 21’incisi düzenlenen halkla iliskiler alaninda Türkiye’nin en prestijli ödülü sayilan Altin Pusula Halka Iliskiler Ödülleri’nde, Kurumsal Sorumluluk Kategorisi Ödülü’ne layik görüldü” dedi.



“Kapsayiciligi önemsiyoruz”

Sepette Iyilik’in üçüncü yasini doldurdugunu belirten Poyraz, “Üç yil önce 10 kurum ile çiktigimiz yola bugün 90 STK ile devam ediyoruz. Kapsayicilik bakis açimizla, egitimden çevreye, toplumsal cinsiyet esitliginden girisimcilige çok farkli alanlarda fayda sunan kurumlar, program kapsaminda platformumuzda yer aliyor. Sepette Iyilik ile STK’lar kendi ürünlerini Trendyol üzerinden komisyonsuz olarak tüm Türkiye’deki destekçilerine ulastirabiliyor. Halen platformumuzda Sepette Iyilik kapsaminda yaklasik 3 bin ürünümüz var. Ayrica, kurumlara ürünlerin yani sira dijital destek kartlariyla da ek gelir olusturuyoruz. Satin alinan dijital destek kartlarinin geliri de tamamen STK’lara aktariliyor. Sepette Iyilik araciligi ile sivil toplum kuruluslarina sagladigimiz ek kaynak üç yilda 200 milyon TL’yi asti. Ürün satislarinda ilk üç STK Otizimli Bireyleri Destekleme Vakfi (OBIDEV)- Balikesir: portföy çanta, Pembe Izler Kadin Kanserleri Dernegi (Bursa): bileklik ve Anadolu Tüm Engelliler Dayanisma Dernegi (Ankara): bez çanta olarak öne çikti. Ayrica hayvan haklari konusunda destek vermek isteyenler agirlikli dijital karta yönelmis durumda. Burada en çok dijital kart satisi yapan üç STK KUHAYDER-Kursunlu Sokak Hayvanlari Koruma ve Yasatma Dernegi (Antalya), HAÇIKO ve HAYTAP oldu” seklinde konustu.

Kaynak: İHA