Batman'da Zabita Ekipleri Sokak Sokak Dolasarak Vatandaslari Uyardi

Batman’da yasanan selin izleri silinmeye çalisilirken, AFAD ve Meteoroloji’nin pes pese uyarilarinin ardindan Batman Belediyesi zabita ekipleri sokak sokak dolasarak yaptigi anonslarla vatandaslari muhtemel afete karsi uyariyor.

Batman'da Zabita Ekipleri Sokak Sokak Dolasarak Vatandaslari Uyardi
Meteoroloji Genel Müdürlügü’nün yaptigi muhtemel sel, su baskini, ulasimda aksamalar, yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayi ile birlikte rüzgar ve firtinaya karsi uyarilarin ardindan Batman Valiligi ve Batman Belediyesince bir dizi önlem alindi. Batman’da geçen hafta 3’ü çocuk 4 kisinin ölümüyle sonuçlanan sel kaynakli olumsuzluklarin tekrar yasanmamasi için belediye zabita ekipleri sokak sokak dolasarak yaptigi anonslarla vatandaslari afetlere karsi önlem almalari konusunda uyardi.

Batman Valiligi ayrica, vatandaslarin can ve mal güvenliginin saglanmasi amaciyla Iller Idaresi’nin 5442 Sayili Kanunu’nun 11. maddesi kapsaminda bu gece saat 23.00’den yarin saat 18.00’e kadar motosiklet, motokurye, elektronik bisiklet ve elektrikli skuterlarin trafige çikmasini yasakladi. Kentin farkli noktalarinda acil müdahale için is makinalari da hazir bekletiliyor.
Kaynak: İHA