Tunceli Valisi Tekbiyikoglu Açiklamasi 'Kadin Cinayetleri Sayisi 2016 Yilindan Beri Sifir'

Tunceli Valisi Bülent Tekbiyikoglu, "25 Kasim Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Günü” etkinlikleri çerçevesinde yaptigi açiklamada, "Kadin cinayetleri sayimiz, 2016 yilindan beri sifir. Yine de sikayetleri hizli bir sekilde degerlendiriliyor" dedi.

Tunceli Valisi Tekbiyikoglu Açiklamasi 'Kadin Cinayetleri Sayisi 2016 Yilindan Beri Sifir'
Tunceli’de "25 Kasim Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Günü” etkinlikleri çerçevesinde program düzenlendi.

Hüseyin Güntas Konferans Salonu’nda düzenlenen programa katilan Vali Bülent Tekbiyikoglu, yaptigi açiklamada, kadina yönelik siddetin insanliga ihanet oldugunu belirterek, "Ben Içisleri Bakanliginca olusturulan KADES’i çok önemsiyorum, harika bir aplikasyon olarak degerlendiriyorum. Benim basima gelir mi diye düsünmeyin. Bu öyle bir sistem degil. Yolda yürürken, toplu tasimaya binerken sizin veya baskasinin basina bir olay gelebilir. Bir kadina bir zülüm ya da siddet gerçeklesebilir. Iki tik basmak suretiyle emniyet veya jandarma birimlerimiz birkaç dakika içerisinde orada olurlar. Lütfen, kadinlar KADES programini yüklesinler. Basiniza gelmesin ama bir seye sahit olabilirsiniz ve hayat kurtarabilirsiniz. Çok önemli ve çok kiymetli. Kadin cinayetleri sayimiz, 2016 yilindan beri sifir. Yine de sikayetleri hizli bir sekilde degerlendiriliyor. Bu konuda hem valiligimizin hem kaymakamligimizin hem adli birimlerimizin hem de kolluk kuvvetlerinin bazi tedbir kararlari uygulamaya etkileri var. Sene basindan bu yana 182 tane önleyici tedbir karari uygulamisiz. 158 koruyucu tedbir karari uygulanmis” dedi.

Vali Tekbiyikoglu, daha sonra kadinlara karanfil verdi.
Kaynak: İHA