Milli Egitim Bakani Tekin, 81 Ilden Gelen Ögretmenlerle Bulustu

Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, 24 Kasim Ögretmenler Günü dolayisiyla 81 ilden gelen ögretmenlerle Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde bir araya geldi.

Milli Egitim Bakani Tekin, 81 Ilden Gelen Ögretmenlerle Bulustu
Ankara Gölbasi’nda bulanan Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde 24 Kasim Ögretmenler Günü dolayisiyla "Cumhuriyet’in Yüzyilinin Mimari Türkiye Yüzyilinin Güvencesi Ögretmen" baslikli program, Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin’in katilimlariyla gerçeklestirildi.

Programin açilis konusmasini gerçeklestiren Bakan Tekin, ögretmenlerin, tarihten ve kültürden aldigi ilham, bilim ile Türkiye’yi bugünlere tasidigini söyleyerek, "Egitimde Türkiye Yüzyili, ögretmenlerimiz rehberliginde, onlarin yetistirdigi insani, ahlaki ve bilimsel yönden donanimli vatan evlatlariyla hayat bulacak. Küresel ölçekte cinsiyetsiz, inançsiz, degersiz bir kusak insa etme çabalari asrimiz insanliginin en büyük tehlikesidir. Bu sebeple ahlaki, insani, milli manevi ve kültürel degerleri kazanan, kendi kültürünü özümsemis, güzel bakan, güzel düsünen, güzel eyleyen nesil su an sizlerin elinde büyüyor. Içinde bulundugumuz çagin gereklerine uygun bilgi, beceri, tutum ve davranislari da kazanacak olan bu nesil için okul öncesinden 12. sinifa kadar tüm kademelerde siz kiymetli ögretmenlerimiz gecesini gündüzüne katarak büyük emek harciyor, bunlarin hepsinin farkindayiz. Egitim ve ögretimimizin özünü olusturacak akliselim, kalbi selim ve zevkiselim sahibi, millî suura sahip nesiller yetistirmek. Bu dogrultuda egitim politikalari gelistirmek için sizlerle birlikte mesai yapiyoruz. Özentiden uzak, kendine güvenen, taklitçilikten sakinan, bilim yolcusu, Türkçeyi dogru ve güzel kullanan, dilini, söz varligini idrak eden, medeniyet mirasindan yararlanan bu gençlik sizlerin eseri olacak" diye konustu.



"Ögretmenin hak ettigi itibari toplum nezdinde saglamak önemli çikis noktalarimizdan birisi olacak"

Bir insanin kisiliginin ve yeteneklerinin gelisiminde, kendini kesfetme serüveninde hiçbir sistemin ya da teknolojik araçlarin ögretmenler kadar etkili olmadigina dikkati çeken Bakan Tekin, sunlari söyledi:

"Ögretmen, bir çocugun gelisiminde kimi zaman bir kasif, kimi zaman bir rehber, kimi zaman anne baba, kimi zaman bir arkadastir ancak çogu zaman bunlarin hepsidir. Bu zorlu bir yolculuktur. Meslek hayati boyunca kendisini çocuklarimiza adayan, yurdumuzun dört yaninda sabirla, sevgiyle, özveriyle çalisan ve kimi zaman bunu cani pahasina yapan ögretmenlerimiz her türlü takdirin üzerindedir. Ögretmenlik kariyer meslegi olarak daima gelismeye ve yenilenmeye açik. Bu baglamda sizlerin ilgi ve ihtiyaçlarini dikkate aliyoruz. Sizleri desteklemek için egitim faaliyetlerine hizla ve yüksek verimle devam edecegiz. Ögretmenin hak ettigi itibari toplum nezdinde saglamak önemli çikis noktalarimizdan birisi olacak. Biz her seyden önce ‘önce ögretmen’ diyoruz. Ögretmenin yüceldigi bir egitim ortami daima gelisecektir. Siz degerli ögretmemelerimizin güvenli ve huzurlu bir ortamda egitim ögretim faaliyetini yürütebilmeniz için çalismalarimizi yogun bir sekilde devam ettiriyoruz."

"Eksiklerini gideren, destek olan bir çalisma ekibi olmak zorundayiz"

"Bakanlik merkez teskilatindan en ücra kösedeki köy okulundaki ögretmenine kadar hepimiz mesleki anlamda birbirimize tutkun, hukukunu koruyan, eksiklerini gideren, destek olan bir çalisma ekibi olmak zorundayiz" diyen Bakan Tekin, "Siyasi görüs, sendikal aidiyet, etnik ya da dini mensubiyet, ekonomik ya da toplumsal farkliliklarimiz bunlarin hepsini bir kenara birakip isimize odaklanmak durumundayiz. Bu ruhu bozacak dedikodu, yalan haber, fitne fesat unsuru hepsini bir kenara birakip, hiçbirine itibar etmeksizin askla sevkle meslegimizi icra etmek durumundayiz. Internet siteleri, sosyal medya hesaplari, popülizm pesinde kosan siyasetçiler vb. hepsini emegimizi, çabalarimizi sabote etmeye çalisan art niyetli girisimler olarak görmek ve itibar etmemek zorundayiz" ifadelerini kullandi.

Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, konusmalarinin ardindan 81 ilden gelen ögretmenleri temsilen Ebru Öztürk, Nuri Arici, Orhan Gülece, Volkan Kaya ve Sümeyra Temizhan’a hediye takdim etti. Ayrica Çanakkale Sehit ve Gazi Aileleri Dernegi Baskani ve ayni zamanda sehit ögretmen Engin Eker’in agabeyi olan Nail Eker, Bakan Tekin’e üzerinde Ayetel Kürsi bulunan bir tablo ve Çanakkale Kahraman Sehitleri Albümü hediye edildi. Program, Ankara Güzel Sanatlar Lisesi ögretmenleri de mini konser ile sona erdi.
Kaynak: İHA