Istanbul'da Türkiye Yüzyilinda Kilis Mutfagi Programi Düzenlendi

Kilis mutfaginin lezzetleri ve yemek kültürü Istanbul’a tasindi. Kilis Valiligi koordinasyonunda ve Kilis Belediyesi isbirligi ile hazirlanan programda, sef Yunus Emre Akkor’un hazirladigi Kilis mutfaginin yöresel lezzetleri katilimcilarin begenisine sunuldu.

Istanbul'da Türkiye Yüzyilinda Kilis Mutfagi Programi Düzenlendi
Beyoglu’nda bir otelde Kilis mutfaginin yöresel lezzetlerini ve kültürünü tanitan bir program düzenlendi.

Kilis Valiligi koordinasyonunda gerçeklestirilen organizasyona Kilis Valisi Tahir Sahin ve Kilis Belediye Baskani Servet Ramazan da katildi.

"Gastronomi alaninda gerçeklestirecegimiz daha çok hedefimiz var" diyen Belediye Baskani Servet Ramazan, "Kilis’imiz üzüm baglari, zeytinlikleri, biber ve tahil ambari ovalariyla zengin ve bereketli topraklara sahiptir. Kilis’imiz son yillarda kirmizi aci biber üretiminde de Türkiye’nin önemli üretim yerlerinden biri haline gelmistir. Yöremize ait Kilis karasi üzümü dünyanin en önemli üzümlerinden bir tanesidir. Belediye bünyesinde kurdugumuz cografi isaret ve mahreç biliminin çalismalari ile bugün cografi isaret ürünümüzün sayisi artmaktadir" ifadelerini kullandi.

Konusmasina Cumhuriyet’in 100. yilini kutlayarak baslayan Kilis Valisi Tahir Sahin ise, "Ilelebet yasayacak olan Cumhuriyetimizin 100. yilinda kentimiz Kilis’in yöresel ürünlerini ve mutfagini tanitmak üzere sehirlerin sultani Istanbul’umuzda siz degerli konuklarimizin, gastronomi profesyonellerinin huzurunda olmaktan mutluluk ve memnuniyet duyuyorum. Direnisiyle emperyalist güçlerin bütün bir Anadolu için kurguladiklari sinsi isgal ve parçalama planini bir paçavra gibi burusturup çöpe atan, sevdi mi cennet kizdi mi cehennem kesilen iman dolu gögüslerini, hayasiz bir isgal girisimine siper eden ecdadimizi, kahraman sehitlerimizi, kutlu kurtulusumuzun 100. yilinda saygi sükran ve minnetle aniyorum. Kilis’imiz çok yönlü zenginligiyle adeta bir Türkiye kompozisyonudur. Lezzetini günesten, topraktan ve emekten alan yüzlerce çesit yemegin mutfagi olan bir sehr-i gastronomidir. Gastronomi turizminin diger sögütler ve kaynaklari etkileyen kent, bölge deneyimini çekici hale getiren ve bunlarin gelisiminde itici güç olan sektör niteligindedir. Her ne kadar Kilis zeytinyagi, Kilis horoz karasi üzümü ve Kilis baharatlik biberi ilimizin önde gelen tarimsal ürünleri olsa da bunun disinda ilimize has birçok yöresel ürün bulunmaktadir. Kilis ayrica gastronomi ile de sembol sehirlerimizden bir tanesidir. Kilis ilimizin gastronomi zenginligi bugün burada deneyimleyecegimiz ve çogu cografi isaret tescilline sahip olan Kilis mutfagina ait lezzet sahikasi yemeklerle siz degerli gastronomi profesyonellerinin begenisine sunulmustur" dedi.

Konusmalarin ardindan programa gelen davetlilere sef Yunus Emre Akkor’un hazirladigi Kilis mutfaginin yöresel lezzetleri ikram edildi.
Kaynak: İHA