Sular Altinda Kalan Ilçede Baraj Gölünde Oltayla Balik Tutulmaya Baslandi

Artvin’de baraj sulari altinda kalan Yusufeli ilçesinin eski yerlesim yerinde olta balikçiligi basladi. Gezip dolastiklari ilçenin üzerinde amatör balikçilar bu kez oltalarini atti.

Sular Altinda Kalan Ilçede Baraj Gölünde Oltayla Balik Tutulmaya Baslandi
Artvin’de Çoruh Nehri üzerinde insa edilen, kemer baraj sinifinda 275 metreyle Türkiye’nin birinci, dünyanin besinci en yüksek baraji olan Yusufeli Baraji ve HES’te su seviyesi yükselmeye devam ediyor. 22 Kasim’da su tutmaya baslayan baraj, Yusufeli ilçe merkezi ile Yeniköy, Tekkale, Irmakyani, Çeltikdüzü, Çevreli, Ishan ve Mesecik köylerini sular altinda birakti.

Sular altinda kalan ilçede tekne turlari baslarken, amatör olta balikçilari, baraj gölüne oltalarini attilar. Eskiden gezip dolastiklari ilçenin bu kez cadde ve sokaklarini teknelerle dolasan amatör balikçilar, baraj gölünde nasiplerini aradi. Oltalarini baraj gölüne atan amatör balikçilar, baraj gölünde olta balikçiligini baslatmis oldu.

Türkiye’nin en büyük barajinin gövdesinde balik tuttuklarini ifade eden Amatör olta balikçisi Soner Demirci, “Yusufeli eski yerlesim yerinin hemen üzerindeyiz suan. Kendimize böyle güzel bir faaliyet gerçeklestirdik. Amatör balikçilik olarak amatör teknemizde balik tutuyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA