Hollandali Neeltie Weststiate Isparta'da Müslüman Oldu

Hollandali 25 yasindaki Neeltie Weststiate, Kelime-i Sehadet getirerek müslüman oldu. Sevda ismini alan genç kiz konusmasinda, "Filistin’de çocuklar öldürülüyor, o insanlara üzülüyorum. Gördükçe içim gidiyor” dedi.

Hollandali Neeltie Weststiate Isparta'da Müslüman Oldu
Isparta’ya akrabalarini ziyaret için gelen Hollandali Neeltie Weststiate (25) müslüman olmak için Il müftülügüne basvuruda bulundu. “Sevda” ismini alan Weststiate Kelime-i Sehadet getirerek müslüman oldu. Kur’an-i Kerim tilaveti ile baslayan merasimde, Il Müftüsü Bayram Sahin, Neeltie Weststiate’te Islam dini hakkinda açiklamalar yaptiktan sonra ihtida merasimine geçildi. Müftülükte düzenlenen törende iki senedir müslümanligi arastirmaya basladigini söyleyen Weststiate, Türk kiz arkadaslarinin ona Islam’i anlattigini ve arkadaslarindan etkilendigini belirterek, "Türkiye’ye dedemin yanina geldikten sonra müslüman olmaya karar verdim. Içimden geldi o yüzden müslüman olmak istedim" dedi.

Konusmalarinda Israil’in Filistin’de katliam yaptigini vurgulayan Weststiate, "Filistin’de çocuklar öldürülüyor, o insanlara üzülüyorum. Gördükçe içim gidiyor. Savas olmasini istemiyorum. Islamiyet’e geçtigim için kendimi iyi hissediyorum” seklinde konustu.



“Müftülük hayatimda en etkilendigim hadiselerden birisi oldu”

Il Müftüsü Bayram Sahin ise 25 yasindaki genç bir kizin Hollanda’dan Isparta’ya gelerek müslüman olmasindan etkilendigini ve çok mutlu oldugunu belirterek, “Hollanda’da dogan ve büyüyen bir kizimiz müftülügümüze basvurarak müslüman olmayi kabul ettigini söyledi.

Kizimiz Hollanda’da dogup büyüdü, Türkiye’ye gelince burada arkadaslariyla olan sohbetleri ve müslümanlardan gördügü davranislardan dolayi ’müslüman olmaya karar veriyorum’ dedi.

Hakikaten bugüne kadar ki müftülük görevimde etkilendigim en önemli hadislerden birini bugün yasamis olduk. Bu yönüyle kizimiza bundan sonraki hayatinda Islam ile yeni basladigi hayatinda mutluluklar ve basarilar diliyorum. Daha nice böyle arkadaslariyla birlikte güzel arkadaslik kurup müslüman olan insanlarin çoklugunu Mevladan niyaz ediyorum” dedi.

Neeltie Weststiate’ye, Il Müftüsü Bayram Sahin tarafindan ihtida belgesinin yani sira, Diyanet Isleri Baskanliginin yayinlarindan Kur’an-i Kerim, ilmihal ve Islamiyet’i anlatan çesitli kitaplar hediye edildi.
Kaynak: İHA