Sahinbey 100. Yil Tünellerin Isik Göründü

Sahinbey Belediyesi’nin en önemli projelerinden olan Sahinbey Belediyesi 100. Yil Tünelleri için Cumartesi günü saat 17.00’da isik görme töreni düzenlenecek.

Sahinbey 100. Yil Tünellerin Isik Göründü
Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu’nun 3 katli köprülü kavsak ile birlikte sehre kazandiracagi en önemli projelerden olan Sahinbey Belediyesi 100. Yil Tünel çalismalarinda son yaklasildi. Tüneller için Cumartesi günü saat 17:00’da düzenlenecek olan program ile isik görme töreni düzenlenecek. Tüneller tamamlandiginda yarim saatlik yol 1 dakikaya inecek.

Gaziantep’te bir ilk

Gaziantep’te ilk, Türkiye’de ise sayili sehir merkezlerinde mevcut olan tünel projesinin, çalismalarina baslanirken, yapilacak proje ile vatandaslar yol ve yakit tasarrufundan önemli ölçüde faydalanacak. Bunun yani sira hava kirliliginin önüne geçilmesine de önemli katki saglanmis olunacak. Yer altina inecek olan trafik ile birlikte trafik akisi da önemli ölçüde rahatlayacak. Bu proje ile Kilinçoglu Mahallesi ile YesilVadi arasindaki trafik yogunlugu azaltilirken sehrin kuzey-güney aksinda yeni bir hat olusacak. Sahinbey Belediyesi 100. Yil Tünelleri birinci sinif karayolu tüneli standartlarinda 2 x 2 serit sayisina sahip. Serit genislikleri 3,5 m uzunlugunda tasarlanan Sahinbey Belediyesi 100. Yil Tünellerinin sol tüpü bin 250 metre, sag tüpte bin 250 metre olmak üzere toplam 2 bin 500 metre uzunlugundadir. Tüneller sehrin transit trafigine hizmet edecek olup, sehir içi bulvarlari ve nüfusu yogun olan mahallelere ulasim erisimini daha kolay hale getirecek.

"Tüm vatandaslarimiz isik görme törenine davetlidir"

Sahinbey Belediyesi 100. Yil Tünellerinin kendisini en çok heyecanlandiran projeler arasinda yer aldigini ifade eden Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu “Özdemirbey Caddesine alternatif Tüfekçi Yusuf Bulvari’ni, Yesilvadi Bulvari’na baglayacak olan Sahinbey Belediyesi 100. Yil Tünellerinde son asamalara geldik. Gaziantep’imizde yapilan ilk tünel projesi ile sehrin trafigine yeni bir soluk, yeni bir nefes aldiracak proje yapiyoruz. Gidis gelis seklinde yapilan tünelimizin uzunlugu 2 bin 500 metre olacak ve Sahinbey 100. Yil Tünellerimiz için Cumartesi günü saat 17:00’da isik gördü töreni düzenleyecegiz. Tüm halkimizi YesilVadi çikisinda düzenlenecek olan törene davet ediyorum. Tünel projemiz vatandaslarimiza simdiden hayirli olsun” dedi.

Kaynak: İHA