OHAL Ilan Edilen Illerde Ikamet Eden Üniversite Ögrencilerinden Katki Payi Ve Ögrenim Ücreti Alinmayacak

6 Subat depremleri nedeniyle kendisi veya ailesi Olaganüstü Hal (OHAL) ilan edilen illerde ikamet eden üniversite ögrencilerinin ve OHAL bölgesinde örgün ögretimine devam eden ögrencilerin ögrenim ücreti ve katki payinin devlet tarafindan karsilanmasina iliskin Cumhurbaskani Karari Resmi Gazete’de yayimlandi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in imzasiyla yayimlanan karara göre, 6 Subat depremleri nedeniyle ailesi veya kendisi OHAL ilan edilen illerde ikamet eden üniversite ögrencileri ile OHAL bölgesinde örgün ögretimine devam eden ögrencilerden ögrenim ücreti ve katki payi alinmayacak. Ayrica 2023-2024 Ögretim Yili için ikinci ögretim ücretini ödemis ögrencilerin ise ödedigi miktar yüksekögretim kurumlari tarafindan iade edilecek.

Ailesi veya kendisi Gazze’de ikamet eden ögrencilerin ögrenim ücreti de devlet tarafindan karsilanacak

Söz konusu karara göre ayrica 2023-2024 Ögretim Yili Bahar Dönemi’nde ailesi veya kendisi Filistin’in Gazze sehrinde ikamet eden ve herhangi bir yüksek ögretim kurumunda egitimine devam eden önlisans ve lisans ögrencilerinin ödemesi gereken ögrenim ücreti de devlet tarafindan karsilanacak.
Kaynak: İHA