Filistinlilerden Polonya'da 'Acimizi Haykiriyoruz' Etkinligi

Polonya’nin baskenti Varsova’da Filistinliler, “Acimizi Haykiriyoruz” adli etkinlik düzenleyerek, Israil’in Gazze Seridi’ne düzenledigi saldirilari kinadi.

Filistinlilerden Polonya'da 'Acimizi Haykiriyoruz' Etkinligi
Polonya’nin baskenti Varsova’da yasayan Filistinliler Sato Meydani’nda “Acimizi Haykiriyoruz” adli etkinlik düzenledi.

Etkinlikte, Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik düzenledigi saldirilar kinandi. Israil saldirilarinda hayatini kaybedenlerin fotograflarinin sergilendigi etkinlikte, Israil isgali altindaki Filistin’de günlük yasami gösteren film gösterimi yapildi. Etkinlik kapsaminda Polonyalilarin Gazze’deki çocuklarla dayanisma duygularini ifade etmeleri amaciyla ani defteri açildi.

Filistinli Doktor Waleed Abumoamar yaptigi açiklamada, "Polonyalilarin çogu Filistin’de ne olup bittigini bilmiyor. Çünkü ne yazik ki Polonya medyasinda da Israil ve ABD propagandasi hakim. Israil ve ABD sürekli olarak beyin yikiyor. Biz bu etkinlik ile halki bilgilendirmeye çalisiyoruz" seklinde konustu.

Türkiye’ye ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a Filistin’e verdikleri destekten ötürü tesekkür eden Waleed Abumoamar, “Buradan Sayin Cumhurbaskani Erdogan’a seslenmek istiyorum. Ukrayna’ya Bayraktar SIHA’lari temin ettiniz, Ermenistan ile savasta Azerbaycan’a destek verdiniz. Sizden Filistin ve Gazze için de askeri ve insani yardim rica ediyorum. Gazze’ye TSK himayesinde bir gemiyle yakit temin edebilirseniz Filistinliler olarak sizlere mütesekkir olacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA