Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz, KKTC Meclis Baskani Töre Ile Görüstü

Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde Cumhuriyet Meclisi Baskani Zorlu Töre ile görüstü.

Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz, KKTC Meclis Baskani Töre Ile Görüstü
KKTC’nin kurulusunun 40. yil dönümü dolayisiyla baskent Lefkosa’da bulunan Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, temaslarina devam ediyor. Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz, Cumhuriyet Meclisi Baskani Zorlu Töre ile görüstü. Yilmaz, KKTC’nin 40 yilda engellemelere ragmen demokrasi, kalkinma ve gelismesinin takdire sayan oldugunu ifade ederek, önümüzdeki dönemde hep birlikte çalisarak uluslararasi alanda da basariyi saglayacaklarini söyledi.

Türkiye olarak KKTC’nin iki devletli vizyonunu kuvvetle desteklediklerini belirten Yilmaz, Kibris Türk halkinin egemen esitligi ve uluslararasi esit statüsü kabulü olursa müzakerelerle çözüm aranabilecegine isaret etti.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in BM’deki taninma çagrisi sonrasi Türk Devletleri Teskilati üyeligi, Azerbaycan ziyareti olduguna dikkat çeken Yilmaz, KKTC’nin uluslararasi etkinligini üst seviyelere çikaracaklarina vurgu yapti. KKTC’nin, AKPM, IIT, PAB gibi çalismalara katilmasinin, TDT’ye de gözlemci üye olmasinin önemine dikkat çeken Yilmaz, Kibris’ta iki devlet ve iki toplum oldugu gerçegini herkesin bildigini ve anlayacagini belirterek, “Her zaman biriz, beraberiz, birlikte çalismaya devam edecegiz” dedi.

Yeni reformlar, kanunlar ile birlikte is birliklerinin devam ettigini belirten Yilmaz, Ercan Havalimani, su projesi yaninda elektrikteki çalismalar ile birçok alanda projeleri yürüttüklerini, gelistirdiklerini kaydetti.

Insanlarin refahi huzuru mutlulugu için KKTC Meclisi’nin de verdigi destekle çalismalari sürdürdüklerini ifade eden Yilmaz, desteklere tesekkür etti, Cumhuriyet Bayrami’ni kutladi.

“Cumhuriyet en büyük eserdir”

Meclis Baskani Töre ise, Cumhuriyet Bayrami’nin milli bayram oldugunu ifade ederek, “Cumhuriyet en büyük eserdir” ifadelerini kullandi. KKTC’nin temelinde; Mehmetçik ve Mücahitlerin kani cani oldugunu ifade eden Töre, devletin, en serefli yükseldikleri yer oldugunu vurguladi.

Ekonomik ve Mali Isbirligi Anlasmasi ile KKTC’nin her alanda gelistigini ilerledigini ifade eden Töre, Kibris Türk halkinin uzun yillar aci çektigini ancak sonunda devletini kurdugunu, Türkiye Cumhuriyeti destegiyle de gelismeye devam ettigini anlatti.

Su projesinin Baris Harekati gibi bir zafer oldugunu isaret eden Töre, Ercan Havalimani, karayollari yapimi gibi projelerin de hiç durmadan sürdügünü kaydetti.

Kaynak: İHA