Gazze Ile Dayanisma Platformu, Cargill Önünde Eylem Yapti
Gazze ile Dayanisma Platformu ve sivil toplum kuruluslari, Cargill’in Bursa’daki fabrikasi önünde eylem yapti. Cargill’in Israil’i destekleyen ABD’yi finanse ettigini öne süren kalabalik grup slogan atarak basin açiklamasi gerçeklestirdi.

“Bedel ödetmek için buradayiz”
ABD’nin bedel ödeme vaktinin geldigini belirten Gazze ile Dayanisma Platformu Sözcüsü Rifat Bakan, "Bu bedeli ödetmek için buradayiz" diyerek, “Gazze’de 1 ayi askin süredir ABD ve Israil eliyle bir soykirim yürütülmektedir. Eylemleriyle bir devletten ziyade terör örgütü gibi davranan bu iki devlet bebekleri, çocuklari, kadinlari, yaslilarin sigindigi hastaneleri ve ambulanslari bombalayarak tarihin tanik oldugu en vahsi katliamlari tüm dünyanin gözü önünde hiçbir insani deger gözetmeden yapmaktadir. Filistin cografyasinda uygulanan soykirimin sahadaki faili Israil olsa da, bu soykirimin en büyük destekçisi ve bir nevi azmettiricisi ABD’dir. Gazze’deki El-Ahli hastanesine yapilan saldiridan sonra ABD baskaninin Israil’i ziyaret etmesi, burada katil Netanyahu ile kucaklasmasi, Israil’i destekleyen açiklamalarda bulunmasi ve siyonist oldugunu açikça beyan etmesi dünyada yeni bir dönemin basladiginin ilanidir. Hastanelere ve ambulanslara yönelik saldirilarin israrla sürdürülmesi bunun en bariz kanitidir” dedi.
“Cargill kapatilmalidir”
Cargill’in en kisa sürede kapatilmasini söyleyen Bakan, “Bu yeni dönemde saf kötülügü temsil eder hale gelmis Israil ve ABD yönetimi dünyada iyilik ve merhamet adina ne varsa kökünü kurutmak için savas açmistir. Bu saf kötülüge karsi bütün bir yeryüzü cografyasi mücadele alanidir. Bugüne kadar dünyanin çesitli bölgelerine demokrasi ve insan haklari götürüyorum yalaniyla milyonlarca insani katleden katil ABD’nin isledigi ve halen islemekte oldugu suçlarin bedelini ödemesi gerektigi zamandayiz. Elimizden geldigince bedel ödetmek için buradayiz. Firma elde ettigi gelirle ABD’yi finanse etmekte, kötülügün merkezi ABD ise Israil ile birlikte soykirim suçu islemektedir. Artik bu kirli çarkin isleyisine son verilmeli Cargill kapatilmalidir” seklinde konustu.
