Türkiye'nin En Kalabalik Ögrenci Korosundan Oratoryo Gösterisi

Van’in Edremit ilçesindeki Sehit Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Ilk ve Ortaokulu ögrencilerinin olusturdugu 750 kisilik dev koro tarafindan Cumhuriyet’in 100’üncü yili etkinlikleri çerçevesinde oratoryo gösterisi sunuldu.

Türkiye'nin En Kalabalik Ögrenci Korosundan Oratoryo Gösterisi
Türkiye’nin her yerinde oldugu gibi Van’da da Cumhuriyet’in 100’üncü yili düzenlenen birbirinden farkli etkinliklerle kutlandi. Edremit ilçesine bagli Sehit Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Ilk ve Ortaokulu tarafindan Cumhuriyet’in 100’üncü yili nedeniyle düzenlenen oratoryo gösterisinde 750 ögrenci yer aldi. Ilk olarak saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan etkinlikte 750 ögrenci tarafindan “Feda Türkiye’m” ve bayrak gösterisi esliginde “100. Yil Marsi” okundu.

Tören sonunda bir açiklamada bulunan okulun müzik ögretmeni Esin Tekin Baran, 15 yil boyunca belirli gün ve haftalarin disinda sanatsal faaliyetlerinin de oldugunu belirterek, “Önceligimiz Türkiye’ye mal olmus 750 kisilik dev koromuzu tanitmak ve Türkiye’nin ücra bir kösesinde olsa bile tek bir gönülden çok sesin oldugu mesajini vermekti. Sayili bir insan kitlesinden degil tüm ögrenci kitlesinden olusan ve bunu seçili insanlara degil bütün ögrencilere sanati sevdirmek adina asilamak istedigimiz bir faaliyetti. 15 yildir geleneksel olarak devam ediyordu. Bu yil da Cumhuriyetimizin 100’üncü yilina özel bu güzel etkinligi hazirladik. Onur duyduk. Gururla, heyecanla biz de bugünü anmis olduk” dedi.

Dev koronun bundan sonra da çalismalarina devam edeceginin altini çizen Baran, “Bununla alakali hem bakanligimiza hem de uluslararasi festivallere basvurumuzu yapacagiz. Insallah basvurularimiz kabul olacak ve biz de bu noktada kendimizi tanitmis olacagiz” ifadelerini kullandi.

Programa Van Milli Egitim Müdürü Nurettin Aras, sube müdürleri, ögretmen, ögrenci ve veliler katildi.

Kaynak: İHA