Vali Çelik, Su Sorunu Çözümü Için 3 Bin 500 Rakimda

Hakkari Valisi ve Belediye Baskan Vekili Ali Çelik, içme suyu sorununun çözüm yollarini arastirmak için 3 bin 500 rakimli Berçelan Yaylasi’nda incelemelerde bulundu.

Vali Çelik, Su Sorunu Çözümü Için 3 Bin 500 Rakimda
Vali Ali Çelik, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Necip Çarikcioglu, Belediye Baskan Yardimcilari Hamit Zibek ve Ayhan Tunç, DSI Bölge Müdürü Ayhan Sahna ile birlikte, Hakkari’nin içme suyu sorununun çözüm yollarini arastirmak için Berçelan ve Golan su kaynaklari hakkinda teknik ekipten bilgi aldi. Berçelan Yaylasi’nin su kaynaklarini inceleyerek, bölgenin su teminine yönelik potansiyelini degerlendiren Vali Çelik, Berçelan ve Golan, Davzil Geyik ve Nergis su kaynaklarini yerinde tespit etti.

Vali Çelik, maslak ve kaptajlarin yenilenip, su kaynaklarinin arttirilmasi yönünde yapilacak çalismalar için yetkililere gerekli talimatlari iletti. Vali Çelik, yanina gelen Konak köyü Muhtari Necmettin Atan ve beraberindeki vatandaslarla hatira fotografi çekti.
Kaynak: İHA