Yilmaz Açiklamasi 'Findikta Usulsüzlük Ve Hirsizliklara Karsi Alinabilecek Önlemleri Istisare Ettik'

Çarsamba Ticaret Borsasi (ÇTB) Yönetim Kurulu Baskani Kazim Yilmaz, Çarsamba Cumhuriyet Bassavcisi Çagri Gir ve Adalet Komisyon Baskani Mehmet Yenikaya’yi ziyaret ederek, üyelerinin findiklarini ve diger ürünlerini tehlikeye atan usulsüzlük ve hirsizliklar için alinabilecek önlemler konusunda istisarelerde bulunduklarini söyledi.

Yilmaz Açiklamasi 'Findikta Usulsüzlük Ve Hirsizliklara Karsi Alinabilecek Önlemleri Istisare Ettik'
ÇTB Yönetim Kurulu Baskani Kazim Yilmaz, ÇTB Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile birlikte Çarsamba Cumhuriyet Bassavcisi Çagri Gir ve Adalet Komisyon Baskani Mehmet Yenikaya’yi makaminda ziyaret etti. Yilmaz, Gir ve Yenikaya ile gerçeklesen ziyarette Çarsamba’nin tarimsal degeri en yüksek ürünü olan findigin ilçeye sagladigi ekonomik katkilari ve ticari hayatta yasanan olumsuzluklari istisare etti.

Ziyaret sonrasi görüslerini dile getiren Yilmaz, “Bassavcimiz ve Adalet Komisyon Baskanimiz ile Çarsamba’nin ekonomik hayatindaki canlilik ve ticari iliskilerine dair hususlarda istisarelerde bulunduk. Bölgemizde yetisen findigin önemli bir kisminin ilçemizden çiktigini, bu ticari dengeyi saglayan noktalarda ise ÇTB’nin önemli görevler üstlendigini aktardik. Özellikle findik üretimi ve ticareti ile ilçemizdeki ekonomik hacmin artmasi için çalismalarimizi sürdürüyoruz. Ticaretin yogun oldugu tüm bölgelerde oldugu gibi Çarsamba’da mevcut ticaret içerisinde yasanan olumsuzluklari ifade ederek, üyelerimizi ve üreticilerimizi bu olumsuz sartlardan korumak adina emniyet güçlerimiz ile is birligimizin her zaman devam ettiginin altini çizerek üyelerimizin findiklarini ve diger ürünlerini tehlikeye atan usulsüzlük ve hirsizliklar için alinabilecek önlemler konusunda istisarelerde bulunduk” dedi.

Baskan Yilmaz, görevine yeni baslayan Bassavci Gir’e ilçeye sunacagi hizmetlerde basarilar dileyerek yeni görevini tebrik etti.

Ziyaret sonrasi Bassavci Gir ve Baskan Yenikaya, ziyaretten duyduklari memnuniyeti ifade ederek, Baskan Yilmaz ve ÇTB Meclisine çalismalarinda basarilar diledi.

Ziyaretlere ayrica ÇTB Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Servet Zeren, Yönetim Kurulu Üyesi Erol Akça, Borsa Genel Sekreteri Sercan Yasar, Meclis Üyeleri Mehmet Çaliskan, Onur Bahattin Yilmaz, Kurucu Meclis Üyesi Nurettin Öztekin ve Borsa Hukuk Danismani Berivan Yarali istirak etti.
Kaynak: İHA